Paella tésztából

Elkészítési idő: 40 perc Munkaidő: 30 perc kis gyakorlattal elkészíthető drága
Paella tésztából
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
40 dkg cérnametélt
20 dkg lazacfilé
30 dkg mélyhűtött tenger gyümölcsei
5 dl halalaplé
1 dl fehérbor
3 evőkanál paradicsompüré
2 evőkanál olívaolaj
1 db piros peperoni
3 gerezd fokhagyma
néhány szelet citrom
ízlés szerint sáfrány
ízlés szerint currypor
ízlés szerint frissen őrölt fekete bors
ízlés szerint
ízlés szerint citromlé

Elkészítés:

1. A tenger gyümölcseit a csomagoláson lévő útmutató szerint felengedjük. A halfilét megmossuk, megszárítjuk, kisebb darabokra vágjuk, és citromlevet csepegtetünk rá.

2. A vöröshagymát megtisztítjuk és karikákra vágjuk. A fokhagymát megtisztítjuk és kockákra vágjuk. A peperonit megtisztítjuk , megmossuk, félbevágjuk, kimagozzuk és kockákra vágjuk.

3. Felhevítjük az olajat, és megfuttatjuk rajta a vöröshagymát, a fokhagymát és a peperonit. aztán belekeverjük a paradicsompürét, és kicsit megpirítjuk. Felöntjük a borral és az alaplével, majd felforraljuk. Sóval, borssal, curryporral és sáfránnyal ízesítjük.

4. A tenger gyümölcseit a halhoz adjuk. Fedővel letakarva kb. 5 percig pároljuk. Hozzáadjuk a cérnametéltet, és lefedve további 5 percig főzzük.

5. A petrezselymet leöblítjük, megszárítjuk és apróra vágjuk. A tésztapaellát tányérokra adagoljuk. Petrezselyemmel megszórva és citromszeletekkel díszítve tálaljuk.

Paella tésztából
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 363 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Tésztaételek kiskönyve Tésztaételek kiskönyve
(Art Nouveau Kiadó, 2009)

A tészta boldoggá tesz... ...mert bármilyen módon készítjük is el, mindig ellenállhatatlanul finom. Lepjük hát meg önmagunkat és szeretteinket a földkerekség legfinomabb tésztaételeivel! - A konyhaművészet legfontosabb... bővebben...
Paella tésztából
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Tésztaételek kiskönyve Tésztaételek kiskönyve
(Art Nouveau Kiadó, 2009)

A tészta boldoggá tesz... ...mert bármilyen módon készítjük is el, mindig ellenállhatatlanul finom. Lepjük hát meg önmagunkat és szeretteinket a földkerekség legfinomabb tésztaételeivel! - A konyhaművészet legfontosabb... bővebben...
szólj hozzá, értékelj