Ricottás-szalámis-rukkolás panini

Elkészítési idő: 20 perc Munkaidő: 10 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Ricottás-szalámis-rukkolás panini
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
5 dkg rukkola
8 nagyobb szelet vékonyra szeletelt szalámi
35 dkg ricotta sajt
4 kisebb pita
vagy
4 kisebb focaccia
1 evőkanál extraszűz olívaolaj
8 evőkanál tapenade
ízlés szerint frissen őrölt fekete bors

Elkészítés:

1. Melegítsük elő a kontaktgrillt vagy a szendvicssütőt közepesnél magasabb fokozaton.

2. A focacciákat vagy a pitákat vágjuk félbe. Az alsó felükre kenjünk tapenade-ot és ricottát. Tegyünk rá szalámit és rukkolát. Locsoljuk meg őket pici olajjal, és hintsünk rájuk fekete borsot.

3. A lepénykenyerek felső felére is kenjünk tapenade-ot, és zárjuk le a szendvicseket. A külső felüket kenjük le kevés olajjal.

4. Süssük a szendvicseket 5-10 percig, hogy ropogósra piruljanak, a sajt megolvadjon, a töltelék pedig átforrósodjon. Forrón tálaljuk.

Nem szükséges sózni ezt a szendvicset, mert az olajbogyós tapenade elég sós.

Tapenade fekete olajbogyóból

Tapenade fekete olajbogyóból
22.5 dkg kimagozott fekete olajbogyó
3 evőkanál extraszűz olívaolaj
1 evőkanál frissen préselt/facsart citromlé
1 evőkanál sós lében eltett kapribogyó
2 gerezd durvára vágott fokhagyma
0.5 csésze friss petrezselyemzöld
ízlés szerint frissen őrölt fekete bors

1. Késes betétű konyhai robotgépbe, pulzáló üzemmódban dolgozzuk össze darabosra az olajbogyót, a petrezselymet, a fokhagymát, a durvára darabolt szardellafiléket és a leöblített kapribogyót.

2. Adjuk hozzá a citromlevet, és apránként az olívaolajat is, közben keverjük sima krémmé. Ízlés szerint borsozzuk. Használjuk fel azonnal, vagy légmentesen lezárva tartsuk hűtőben, így akár egy hétig is eláll.

Ricottás-szalámis-rukkolás panini
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 436 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Szendvicsek nagykönyve
Szendvicsek nagykönyve
(Kossuth Kiadó, 2015)

Finom, tápláló, gyorsan elkészíthető ételek minden alkalomra! Közel 150 recept gyönyörű színes ételfotókkal. • Szendvicsek, hamburgerek, tortillatekercsek, paninik • Alapreceptek: mártások, salsák, csatnik, bagelek,... bővebben...
Ricottás-szalámis-rukkolás panini
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Szendvicsek nagykönyve
Szendvicsek nagykönyve
(Kossuth Kiadó, 2015)

Finom, tápláló, gyorsan elkészíthető ételek minden alkalomra! Közel 150 recept gyönyörű színes ételfotókkal. • Szendvicsek, hamburgerek, tortillatekercsek, paninik • Alapreceptek: mártások, salsák, csatnik, bagelek,... bővebben...
ételfotó