Paradicsomos, parmezános padlizsán

Elkészítési idő: 90 perc Munkaidő: 30 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Paradicsomos, parmezános padlizsán
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
40 dkg padlizsán
1 fej édes hagyma
10 dkg vaj

Elkészítés:

1. Ehhez a recepthez kisebb padlizsánokat válasszunk. Hosszában vékonyan szeleteljük fel őket, és bőséges mennyiségű forró vízben főzzük 5 percig. Csepegtessük le, és tegyük tiszta konyharuhára, egy másikkal pedig takarjuk le.

2. Egy közepes méretű edényben olvasszuk össze a vajat és az olívaolajt mérsékelt lángon, és dobjuk bele a felaprított édes hagymát.

3. Amikor a hagyma pirulni kezd, adjuk hozzá a paradicsomszószt és a teljesen száraz padlizsánszeleteket. Gyakran megkeverve főzzük 30 percig, közben - ha szükségesnek látjuk - öntsünk alá kevés levest.

4. Ha a padlizsán átfőtt, tálalhatjuk azonnal, még forrón, de finom néhány óra múlva, szobahőmérsékleten is. Tálaláskor szórjuk meg frissen reszelt parmezánnal.

Zöldségalaplé

Zöldségalaplé
3 szál apróra vágott szárzeller
3 db apróra vágott póréhagyma
3 db apróra vágott sárgarépa
1 szál szárzeller
2 ág kakukkfű
5 szem tört fekete bors
2 evőkanál tengeri só
2 fej szeletelt vöröshagyma
5 dl fehérbor
20 dl víz

1. A fűszercsokrot kötünk petrezselyemből, kakukkfűből, 2 babérlevélből és 1 szál szárzellerből .

2. A court bouillonhoz (alapléhez) nagy lábosban felforraljuk a vizet a borral, a zöldségekkel, a fűszercsokorral, a babérlevéllel, a sóval és borssal. A lángot takarékra állítjuk, és fedő nélkül 30 percig főzzük. Átszűrjük, a zöldségeket kidobjuk, és a lét hagyjuk kihűlni.

Paradicsomos, parmezános padlizsán
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 388 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Olasz konyha Olasz konyha
(Kossuth Kiadó, 2014)

Az olasz gasztronómia legjavából válogatva 222 gyorsan és könnyedén elkészíthető receptet gyűjtöttünk össze. Itália és az olasz ízek szerelmesei saját otthonaikban ízlelhetik meg a gazdag, változatos hagyományos olasz konyha... bővebben...
Paradicsomos, parmezános padlizsán
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Olasz konyha Olasz konyha
(Kossuth Kiadó, 2014)

Az olasz gasztronómia legjavából válogatva 222 gyorsan és könnyedén elkészíthető receptet gyűjtöttünk össze. Itália és az olasz ízek szerelmesei saját otthonaikban ízlelhetik meg a gazdag, változatos hagyományos olasz konyha... bővebben...
lexikon