Hagymával rakott burgonya

Elkészítési idő: 100 perc Munkaidő: 35 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Hagymával rakott burgonya
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
1 szál póréhagyma
70 dkg burgonya
1 dkg vaj
½ csokor petrezselyemzöld
másfél dl tej
másfél dl tejszín
3 dkg frissen reszelt parmezán sajt
2 gerezd fokhagyma
ízlés szerint frissen őrölt fekete bors
ízlés szerint
A díszítéshez:
kevés összetépkedett petrezselyemzöld

Elkészítés:

1. A burgonyát héjában, sós vízben 10 percig főzzük. Közben a pórét felkarikázzuk, a sajtokat lereszeljük és összekeverjük.

2. A burgonyát meghámozzuk, vékonyan felszeleteljük. Egy réteg burgonyát kivajazott tűzálló tálba fektetünk. Megszórjuk a pórékarikákkal, frissen vágott petrezselyemmel, zúzott fokhagymával és reszelt sajttal. Sóval, borssal ízesítjük. A rétegzést addig folytatjuk, amíg tart a hozzávalókból. a tetejére sajt kerüljön.

3. A tejet összekeverjük a tejszínnel, majd a burgonyára öntjük.

4. Előmelegített, 170 fokos sütőben 50-60 percig sütjük. Frissen összetépkedett petrezselyemmel megszórva tálaljuk.

Hagymával rakott burgonya
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 599 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Vegetáriánus konyha
Vegetáriánus konyha
(Vince Kiadó, 2005)

Ez a fantáziadús szakácskönyv 120 kitűnő, hús nélküli receptet tartalmaz, melyek bizonyítják, milyen változatos, egészséges és ízes is tud lenni a vegetáriánus étkezés. A recepteket könnyű elkészíteni, a főzés fázisai... bővebben...
Hagymával rakott burgonya
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Vegetáriánus konyha
Vegetáriánus konyha
(Vince Kiadó, 2005)

Ez a fantáziadús szakácskönyv 120 kitűnő, hús nélküli receptet tartalmaz, melyek bizonyítják, milyen változatos, egészséges és ízes is tud lenni a vegetáriánus étkezés. A recepteket könnyű elkészíteni, a főzés fázisai... bővebben...
van itthon