Spagetti körtével és dióval



Elkészítés:
1. A tésztát a szokásos módon, bő, forrásban lévő, sós vízben nem túl puhára (al dente) főzzük. Lecsöpögtetjük és melegen tartjuk.
2. Közben a megtisztított, felszeletelt körtét lábosba tesszük. Felöntjük a levessel és a borral. Kis lángon 5-6 percig főzzük. Lecsöpögtetjük, a levet félretesszük.
3. Serpenyőben olajat és vajat forrósítunk, üvegesre pároljuk a karikára vágott lilahagymát és a zúzott fokhagymát. Hozzáadjuk a dióbelet, morzsolt vagy friss oregánóval és citromlével ízesítjük.
4. Átöntjük a párolt körtéhez, belekeverünk 4 evőkanál főzőlevet is. Belemorzsoljuk a márványsajtot és állandó keverés mellett addig főzzük, amíg a sajt elolvad. Sóval, borssal ízesítjük.
5. A spagettit jól összekeverjük a sajtos-diós körtével. Friss oregánólevelekkel díszítjük.