Csokoládés-körtés piskóta



Elkészítés:
1. Kivajazunk és sütőpapírral kibélelünk egy 24 cm átmérőjű sütőformát.
2. A vajat és a cukrot tálban habosra keverjük.
3. Apránként hozzáadjuk a tojást, mindig alaposan elkeverjük.
4. A lisztet, a sütőport és a kakaóport a keverékbe szitáljuk, óvatosan összevegyítjük, ügyelve, hogy valamennyi hozzávaló jól összeálljon.
5. Belekeverjük a tejet, és az egész masszát beletöltjük az előkészített formába. Egy kanál hátával gondosan elsimítjuk.
6. A körtét felszeleteljük és a szeleteket legyezőformába a tésztára fektetjük.
7. Az így előkészített tésztát 180 fokra előmelegített sütőben 60 percig sütjük, amíg jól meg nem szilárdul.
8. A kész tortát egy kis ideig a formában hagyjuk hűlni, majd egy rácsra fektetjük. Hagyjuk teljesen kihűlni.
9. A tortát felolvasztott csokoládéval tálaljuk.