Bulguros-babos vegaburger



Elkészítés:
1. A bulgurt áztassuk forró vízbe 15 percre. Szűrjük le, nyomkodjuk ki belőle a felesleges folyadékot, és hagyjuk teljesen kihűlni.
2. Forrósítsunk fel 1 evőkanál olajat egy kis serpenyőben közepes lángon. Dobjuk bele a vöröshagymát, a fokhagymát, a római köményt és a koriandert, és pirítsuk 3-4 percig, amíg a hagyma megpuhul. Ezt is tegyük félre hűlni.
3. A leszűrt, leöblített babot egy villával nagyjából törjük össze egy tálban, de maradjon azért darabos. Keverjük össze a kihűlt hagymás keverékkel, a bulgurral és a zsemlemorzsával. Sózzuk, borsozzuk ízlés szerint. Formáljunk a masszából 4 pogácsát. Tegyük őket a hűtőbe 30 percre, vagy addig, amíg hozzákészülünk a sütéshez.
4. Forrósítsuk fel a maradék 2 evőkanálnyi olajat egy nagy serpenyőben közepes lángon. Oldalanként 5-6 perc alatt süssük a zöldségpogácsákat aranyszínűre és ropogósra. Közben nyomjuk a pogácsákat a serpenyő oldalához, hogy a szélük is megpirulhasson.
5. Forrón tálaljuk őket a zsemlékben salátával, paradicsommal, 1-1 kanálnyi joghurttal és chiliszósszal.