Zöldséges pite

Elkészítési idő: 90 perc Munkaidő: 30 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Zöldséges pite
Adag: 1 sütőforma (4 főre)
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
½ db kimagozott, durvára vágott piros húsú kaliforniai paprika
25 dkg mélyhűtött leveles tészta
12 és fél dkg kockára vágott padlizsán
1 kisebb apróra vágott cukkini
½ db kimagozott, durvára vágott sárga húsú kaliforniai paprika
4 evőkanál frissen reszelt parmezán sajt
15 dkg ricotta sajt
10 db apróra vágott koktélparadicsom
3 evőkanál extraszűz olívaolaj
½ fej fehér hagyma
ízlés szerint

Elkészítés:

1. A sütőt 190 fokra előmelegítjük (gáztűzhelynél 5-ös fokozat). Kiolajozunk egy 25 cm átmérőjű sütőformát.

2. Egy serpenyőben a hagymát 3-4 perc alatt megpirítjuk. A hagymához adjuk a kaliforniai paprikát, a cukkinit és a padlizsánt, és 5 perc alatt puhára pároljuk. Belekeverjük a paradicsomot is, majd megsózzuk, ráöntjük a zöldséglét. Fedő alatt, időnként kevergetve, 15 percig gyöngyöztetjük.

3. A felengedett tésztát 3 mm vastagra és akkorára nyújtjuk, hogy a sütőtál pereméig érjen. A tésztát villával megszurkáljuk, majd sütőpapírt terítünk rá, és a papírra rászórjuk a száraz babot. A tésztát 15-18 perc alatt világosbarnára sütjük.A megsült tésztáról a sütőpapírt és a babot eltávolítjuk.

4. A puhára párolt zöldségeket a ricottával, parmezánnal, tojássárgájával egy tálban összekeverjük. A keveréket a pitetésztára borítjuk.

5. A sütőbe visszatéve 20-25 perc alatt készre sütjük. Melegen vagy langyosan tálaljuk.

Friss és semleges, száraz, üde, fiatalon fogyasztandó fehérbor illik hozzá.

Zöldségalaplé

Kép nélkül
150 dkg darabolt vegyes zöldség
5 szem durvára tört szegfűbors
1 kiskanál sáfrányos szeklice
5 dkg
20 dkg kelkáposzta
1 nagyobb vöröshagyma
1 dl olaj
1 kiskanál szerecsendió virág
1 darabka darabolt gyömbérgyökér
1 evőkanál egész bors
1 ágacska lestyán levél vagy
1 ágacska zellerlevél
ízlés szerint kristálycukor

A kelkáposzta és a vöröshagyma kivételével az olajon megpirítjuk a zöldségeket. Adhatunk hozzá kanálka cukrot is, mely kiemeli a pirított zöldségek ízét. Amikor a zöldségek megpirultak felöntjük vízzel, majd hozzáadjuk a vöröshagymát, kelkáposztát és a fűszereket. Sózzuk és lassan másfél-két órát főzzük. Ha kész leszűrjük és hűtőben tároljuk. Levesek, mártások, főzelékek készítésekor alapléként használjuk.

Zöldséges pite
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 663 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Klasszikus vegetáriánus konyha
Klasszikus vegetáriánus konyha
(Kossuth Kiadó, 2009)

Szervezzen a családjának, barátainak egy kellemes és pazar vegetáriánus partit. Ebben a könyvben mindent megtalál ahhoz, hogy az összejövetel sikeres legyen. Több mint 170 ínycsiklandó étel receptje között válogathat, melyeket... bővebben...
Zöldséges pite
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Klasszikus vegetáriánus konyha
Klasszikus vegetáriánus konyha
(Kossuth Kiadó, 2009)

Szervezzen a családjának, barátainak egy kellemes és pazar vegetáriánus partit. Ebben a könyvben mindent megtalál ahhoz, hogy az összejövetel sikeres legyen. Több mint 170 ínycsiklandó étel receptje között válogathat, melyeket... bővebben...
lexikon