Német túrótorta



Elkészítés:
1. Először elkészítjük a tésztát: egy közepes nagyságú tálban robotgéppel alaposan összekeverjük a lisztet, a vajat vagy margarint, a cukrot, a tojássárgáját és a reszelt citromhéjat. A tésztából cipót formálunk, és letakarva 60 percre hűtőszekrénybe tesszük.
2. Előmelegítjük a sütőt (6-os fokozat, 200 fok). A tészta egyharmadát egy 25 cm átmérőjű tortaforma aljára nyomkodjuk, a többit visszatesszük a hűtőszekrénybe.
3. A tésztalapot 8 perc alatt aranysárgára sütjük, és a fémrácsra helyezett tortaformában hagyjuk kihűlni. Melegebbre vesszük a sütőt (8-as fokozat, 230 fok).
4. Elkészítjük a tölteléket: nagy tálban, robotgéppel simára keverjük a túrót, majd apránként hozzákeverjük a cukrot. Beleadjuk a tojásokat, a tejet, a lisztet, a tojássárgáját és a citromhéjat, majd további 5 percig keverjük.
5. A maradék tésztát a forma oldalára nyomkodjuk, úgy hogy a széléig kb. 1 cm széles üres perem maradjon. A túrós keveréket a formába öntjük.
6. A túrótortát 12 percig sütjük, ekkor a sütő hőmérsékletét csökkentjük (2-es fokozat, 150 fok), és a tortát további 45 percen át sütjük. Kikapcsoljuk a sütőt; és a túrótortát még 30 percig benne hagyjuk, majd a tortát a fémrácsra helyezett formában kihűtjük.
7. Lefedjük, és legalább 4 órára hűtőszekrénybe tesszük, hogy jól lehűljön.
8. Amikor a torta megdermedt, széles, lapos késsel meglazítjuk az oldalát, majd levesszük a forma karimáját, aztán a tortát alulról is meglazítjuk, és tálra csúsztatjuk.
9. Díszíthetjük eperrel és kivivel, és megkenhetjük olvasztott, átszűrt málnadzsemmel.