Német túrótorta

Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 50 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Német túrótorta
Adag: 1 tortaforma (12 szelet)
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
A tésztához:
1 nagyobb citrom reszelt héja
6 dkg porcukor
18 dkg finomliszt
12 dkg margarin
vagy
12 dkg vaj
A töltelékhez:
10 dkg áttört, zsíros tehéntúró
1 nagyobb citrom reszelt héja
3 dkg finomliszt
4 evőkanál tej
5 db tojás
35 dkg porcukor

Elkészítés:

1. Először elkészítjük a tésztát: egy közepes nagyságú tálban robotgéppel alaposan összekeverjük a lisztet, a vajat vagy margarint, a cukrot, a tojássárgáját és a reszelt citromhéjat. A tésztából cipót formálunk, és letakarva 60 percre hűtőszekrénybe tesszük.

2. Előmelegítjük a sütőt (6-os fokozat, 200 fok). A tészta egyharmadát egy 25 cm átmérőjű tortaforma aljára nyomkodjuk, a többit visszatesszük a hűtőszekrénybe.

3. A tésztalapot 8 perc alatt aranysárgára sütjük, és a fémrácsra helyezett tortaformában hagyjuk kihűlni. Melegebbre vesszük a sütőt (8-as fokozat, 230 fok).

4. Elkészítjük a tölteléket: nagy tálban, robotgéppel simára keverjük a túrót, majd apránként hozzákeverjük a cukrot. Beleadjuk a tojásokat, a tejet, a lisztet, a tojássárgáját és a citromhéjat, majd további 5 percig keverjük.

5. A maradék tésztát a forma oldalára nyomkodjuk, úgy hogy a széléig kb. 1 cm széles üres perem maradjon. A túrós keveréket a formába öntjük.

6. A túrótortát 12 percig sütjük, ekkor a sütő hőmérsékletét csökkentjük (2-es fokozat, 150 fok), és a tortát további 45 percen át sütjük. Kikapcsoljuk a sütőt; és a túrótortát még 30 percig benne hagyjuk, majd a tortát a fémrácsra helyezett formában kihűtjük.

7. Lefedjük, és legalább 4 órára hűtőszekrénybe tesszük, hogy jól lehűljön.

8. Amikor a torta megdermedt, széles, lapos késsel meglazítjuk az oldalát, majd levesszük a forma karimáját, aztán a tortát alulról is meglazítjuk, és tálra csúsztatjuk.

9. Díszíthetjük eperrel és kivivel, és megkenhetjük olvasztott, átszűrt málnadzsemmel.

Német túrótorta
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 646 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Torták, sütemények, csemegék
Torták, sütemények, csemegék
(Vince Kiadó, 2002)

Azok az édességek, melyeknek receptjét e könyvből megismerhetjük, ínycsiklandóan finomak, gyönyörű szépek, legtöbbjük gyorsan és viszonylag egyszerűen elkészíthető - bár küllemükből ítélve ezt nem is gondolnánk. A... bővebben...
Német túrótorta
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Torták, sütemények, csemegék
Torták, sütemények, csemegék
(Vince Kiadó, 2002)

Azok az édességek, melyeknek receptjét e könyvből megismerhetjük, ínycsiklandóan finomak, gyönyörű szépek, legtöbbjük gyorsan és viszonylag egyszerűen elkészíthető - bár küllemükből ítélve ezt nem is gondolnánk. A... bővebben...
vegetáriánus ételek