Napraforgómagos meglepetés



Elkészítés:
1. A lisztet, a sütőport, a fahéjat és a sót tálba szitáljuk.
2. A vajat a barna cukorral robotgéppel, a legmagasabb fokozaton habosra keverjük. Hozzáadjuk a tojást, elkeverjük.
3. Belekeverjük a finomra vágott mazsolát, a finomra vágott szárított sárgabarackot, a finomra vágott mandulát és a szintén finomra vágott napraforgómagot.
4. Hozzákeverjük a száraz adalékokat, s lágy tésztát gyúrunk, majd 35 cm hosszú hengert sodrunk belőle. Nejlonzacskóba vagy folpackba rakjuk, 30 percig a hűtőben hűtjük.
5. A sütőt 180 fokra előmelegítjük. Két sütőlemezt kivajazunk vagy sütőpapírral kibélelünk.
6. A tésztát ujjnyi vastag szeletekre vágjuk, egymástól 2-3 cm-re az előkészített sütőlemezre rakjuk, s 10-15 perc alatt aranyszínűre sütjük. Rácsra téve hagyjuk teljesen kihűlni.
7. Az őszibarackos mázhoz lassú tűzön felolvasztjuk a vajat a lekvárral. 2 percig forraljuk, majd a süteményre kenjük. 5 napig eltartható.