Tésztasaláta paradicsommal és bazsalikommal
Elkészítési idő:
30 perc
Munkaidő: 10 perc
könnyen elkészíthető
átlagos ár



Elkészítés:
1. Tegyük a meghámozott és felkockázott paradicsomot, az olajat, a bazsalikomot és az oregánót egy nagy salátástálba, és sóval, borssal ízesítsük.
2. Főzzük a tésztát enyhén sós, forrásban lévő vízben al dente (roppanósra). Csöpögtessük le, és öblítsük át folyó víz alatt, majd csepegtessük le ismét, és szárítsuk meg egy konyharuhán.
3. Adjuk a tésztát a salátástálban lévő paradicsomhoz, és keverjük jól össze.
A paradicsomok érleléséhez tegyük őket papírzacskóba és rakjuk sötét helyre. Sose tegyük a leszedett, félig érett paradicsomot napra, hogy megérjenek. Ott csak megpuhulnak.