Meleg almás charlotte

Elkészítési idő: 100 perc Munkaidő: 40 perc tapasztalatot kíván átlagos ár
Meleg almás charlotte
Adag: 1 egész (6 főre)
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
50 dkg kalács
6 dkg vaj
A bevonáshoz:
5 dkg zselatin
A töltelékhez:
100 dkg golden alma
1 gramm fahéj
6 dkg kalács
2 dkg vaj

Elkészítés:

1. Hámozzuk meg az almákat, vágjuk ketté, vágjuk ki a magházakat, szeleteljük 2 cm vastag szeletekre. Tegyük rá a vajat, és dugjuk be a forró sütőbe. Időnként kevergessük.

2. A formába rakáshoz a kalácsból vágjunk 7 mm vastag szeleteket. Vágjunk a szeletekből 6 háromszöget, melyekkel kibéleljük a forma alját. Majd szeljünk hosszúkás, trapéz alakú formákat, melyekkel az edény oldalát béleljük ki.

3. A háromszögek egyik felét mártsuk olvasztott vajba, és tegyük őket a forma aljára. Ugyanígy járjunk el azokkal, melyekkel az edény oldalát béleljük. A formázás során megmaradt kalácsbelet daráljuk le.

4. A krémesre sült almát keverjük el a töltelék hozzávalóival és töltsük a kaláccsal kibélelt formába.

5. Az almás krémet borítsuk be kalácsszeletekkel. Tegyük forró sütőbe és addig süssük, míg a kalács széle meg nem pirul, 220 fokon 30 percig.

6. Mikor megsült, borítsuk rá a formát egy lapos tálra, és 10 percig hagyjuk a tésztán. Levéve a formát, forró zselatinnal vonjuk be a tésztát.

Meleg almás charlotte
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 737 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Édességek és készítésük titkai
Édességek és készítésük titkai
(Delta 2000 Kiadó, 1993)

Az édességeknek, e csodálatos szín, íz- és illatkompozícióknak kevesen tudnak ellenállni. A könyvünkben közölt receptek segítségével bárki létrehozhatja e csodákat. Megtudhatja, hogyan készülnek a habok, édességek, fánkok,... bővebben...
Meleg almás charlotte
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Édességek és készítésük titkai
Édességek és készítésük titkai
(Delta 2000 Kiadó, 1993)

Az édességeknek, e csodálatos szín, íz- és illatkompozícióknak kevesen tudnak ellenállni. A könyvünkben közölt receptek segítségével bárki létrehozhatja e csodákat. Megtudhatja, hogyan készülnek a habok, édességek, fánkok,... bővebben...
vegetáriánus ételek