Póréhagyma zellerrel

Prászoszelino

| Póréhagymás-zelleres egytál receptek
Elkészítési idő: 40 perc Munkaidő: 10 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Póréhagyma zellerrel
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
100 dkg zellerszár
100 dkg póréhagyma
1 db citrom leve
másfél dl olívaolaj
3 szál sárgarépa
1 evőkanál apróra vágott kapor
ízlés szerint frissen őrölt fekete bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. A fele olajban megdinszteljük a megmosott, lecsorgatott és feldarabolt póréhagymát és a zellert.

2. Hozzáadjuk a megtisztított sárgarépát (sárgarépa helyett paradicsomot is tehetünk bele) és 1 pohár vizet, majd kb. 30 percig főzzük. Ha szükséges, egy kevés meleg vízzel pótolhatjuk az elpárolgott levet.

3. Végül rácsorgatjuk a többi olajat, a citromlevet, kaprot szórunk bele, s a tűzön még 2-3 percig kevergetjük.

Póréhagyma zellerrel
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 349 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Ízek városa - Athén
Ízek városa - Athén
(Holnap Kiadó, 2010)

Sorozatunk harmadik, gazdag képanyagú szakácskönyve az ínycsiklandozó recepteken túl bepillantást enged a görög étkezési szokásokba, és arról is tudósít, hogy ma vagy 2500 évvel ezelőtt mit ettek nap mint nap a hellének, és... bővebben...
Póréhagyma zellerrel
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Ízek városa - Athén
Ízek városa - Athén
(Holnap Kiadó, 2010)

Sorozatunk harmadik, gazdag képanyagú szakácskönyve az ínycsiklandozó recepteken túl bepillantást enged a görög étkezési szokásokba, és arról is tudósít, hogy ma vagy 2500 évvel ezelőtt mit ettek nap mint nap a hellének, és... bővebben...
recepttár