Kínai marhahús hüvelyes borsóval

Elkészítési idő: 60 perc Munkaidő: 40 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Kínai marhahús hüvelyes borsóval
Adag: 6 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
30 dkg hüvelyes zöldborsó
50 dkg csíkokra vágott marhafartő
3 evőkanál marhahús-alaplé
½ db csíkokra vágott piros húsú paprika
1 teáskanál frissen reszelt gyömbér
1 gerezd zúzott fokhagyma
1 fej tisztított vöröshagyma
1 evőkanál olaj
A mártáshoz:
2 teáskanál kukoricaliszt
1 evőkanál szójamártás
3 evőkanál száraz fehérbor

Elkészítés:

1. Forrósítsunk fel 2 teáskanál olajat egy serpenyőben, vagy egy wokban, s állandó keverés mellett süssük meg benne a nyolcba vágott vöröshagymát, a zúzott fokhagymát és a reszelt gyömbért.

2. Adjuk hozzá a zsenge hüvelyes borsót, és azzal is süssük 2-3 percig, majd vegyük ki az edényből, és tegyük félre.

3. Forrósítsuk fel az edényben a maradék olajat, és süssük benne addig a vékony húscsíkokat és a paprikadarabokat, amíg a hús kifehéredik és éppen csak megpuhul.

4. A mártáshoz keverjük össze a bort, a (lehetőleg alacsony sótartalmú) szójamártást és a húslevesben elkevert kukoricalisztet. Öntsük a sülő húshoz, és forraljuk, amíg a mártás kissé besűrűsödik.

5. Mérsékeljük alatta a lángot, tegyük az edénybe a zöldségeket, és 1-2 perc alatt forrósítsuk össze a hússal.

Marhahúsalaplé

Kép nélkül
150 dkg húsos borjúcsont vagy
150 dkg húsos marhacsont
1 szál apróra vágott póréhagyma
1 db apróra vágott szárzeller
2 evőkanál paradicsompüré
1 db negyedekre vágott hagyma
40 dl víz
6 szem bors
2 db apróra vágott sárgarépa

1. A marha- vagy borjúcsontot 230 C fokra melegített sütőben 40 percig pirítjuk. A sütési idő felénél hagymát, sárgarépát, póréhagymát és szárzellert adunk hozzá (1. kép).

2. Az egészet tiszta fazékba tesszük. Vizet, sűrített paradicsomot, bouquet garnit is adunk hozzá. 3-4 órán át főzzük, közben többször lemerjük a tetejét (2. kép).

3. A levet adagonként finom lyukú szűrőn tálba öntjük (3. kép). A szilárd hozzávalókat merőkanállal kissé kinyomkodjuk. Utána hűtőszekrénybe tesszük.

Kínai marhahús hüvelyes borsóval
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 304 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Egészséges ételek Egészséges ételek
(Alexandra Kiadó, 2006)

Szeretne úgy fogyókúrázni vagy megőrizni a karcsúságát, hogy nem kell érte koplalnia, megtagadnia magától minden jó falatot és örökké a kalóriákat számolnia? Akkor ezt a szakácskönyvet önnek találták ki! Szerencsére,... bővebben...
Kínai marhahús hüvelyes borsóval
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Egészséges ételek Egészséges ételek
(Alexandra Kiadó, 2006)

Szeretne úgy fogyókúrázni vagy megőrizni a karcsúságát, hogy nem kell érte koplalnia, megtagadnia magától minden jó falatot és örökké a kalóriákat számolnia? Akkor ezt a szakácskönyvet önnek találták ki! Szerencsére,... bővebben...
recepttár