Bárányragu rizstésztával

| , Tésztás bárányragu receptek
Elkészítési idő: 120 perc Munkaidő: 40 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Bárányragu rizstésztával
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
20 dkg rizstészta
75 dkg csont nélkül báránycomb
5 dkg frissen reszelt sajt
2 és fél dl száraz fehérbor
1 csokor kakukkfű
2 és fél dl bárányhúsalaplé
4 evőkanál olívaolaj
2 gerezd fokhagyma
50 dkg paradicsom
ízlés szerint frissen őrölt fekete bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. A húst alaposan megmossuk, szárazra töröljük, aztán kockákra vágjuk. Előmelegítjük a sütőt 200 fokra (a légkeverésest 180 fokra).

2. A paradicsomot keresztben bemetsszük, forró vízzel leöntjük, meghámozzuk, eltávolítjuk a szárvéget és a magokat, majd kockákra vágjuk. A vöröshagymát és a fokhagymát megtisztítjuk és apróra vágjuk.

3. Egy nagy fazékban felhevítjük az olajat, és a húskockákat minden oldalról jól megpirítjuk benne. Beletesszük a vöröshagymát és a fokhagymát, és a hússal együtt pároljuk.

4. Hozzáadjuk a paradicsomot, és felöntjük az alaplével. Sóval, borssal ízesítjük. A kakukkfüvet leöblítjük, megszárítjuk és a leveleit apróra vágjuk. A húshoz adjuk, majd a sütőben, lefedve, 60 percig sütjük.

5. A sütési idő végén aláöntünk 2,5 dl vizet és a fehérbort, valamint belekeverjük a rizstésztát. Az ételt további 30 percig pároljuk. Ha szükséges, öntünk hozzá még egy kevés vizet. Sóval, borssal fűszerezzük, és a sajttal megszórva tálaljuk.

Bárányhús-alaplé

Kép nélkül
150 dkg báránycsont
2 db apróra vágott sárgarépa
30 dl víz
6 szem bors
1 fej negyedekre vágott vöröshagyma
1 szál darabolt póréhagyma
1 szál darabolt szárzeller

1. Nagy fazékba tesszük a báránycsontot (1. kép). Felöntjük vízzel, felforraljuk, majd a csontokat kivesszük, lecsepegtetjük, leöblítjük.

2. A csontokat tiszta fazékba tesszük. Hozzáadjuk a felnegyedelt vöröshagymát, az apróra vágott sárgarépát, a darabokra vágott póréhagymát és szárzellert. Beletesszük a bouquet garnit (2. kép), a borsot, és felöntjük a vízzel.

3. Felforraljuk, majd kis lángon 120-180 percen át gyöngyöztetve főzzük, közben a habot és a zsírt rendszeresen leszedjük a tetejéről. Ehhez használjunk lapos szűrőkanalat (3. kép).

4. A levet tálba szűrjük. A csontokból és a zöldségekből merőkanállal az összes folyadékot kinyomkodjuk (4. kép). Néhány órára hideg helyre tesszük, a megszilárdult zsírt a tetejéről leszedjük.

Bárányragu rizstésztával
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 273 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Tésztaételek kiskönyve Tésztaételek kiskönyve
(Art Nouveau Kiadó, 2009)

A tészta boldoggá tesz... ...mert bármilyen módon készítjük is el, mindig ellenállhatatlanul finom. Lepjük hát meg önmagunkat és szeretteinket a földkerekség legfinomabb tésztaételeivel! - A konyhaművészet legfontosabb... bővebben...
Bárányragu rizstésztával
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Tésztaételek kiskönyve Tésztaételek kiskönyve
(Art Nouveau Kiadó, 2009)

A tészta boldoggá tesz... ...mert bármilyen módon készítjük is el, mindig ellenállhatatlanul finom. Lepjük hát meg önmagunkat és szeretteinket a földkerekség legfinomabb tésztaételeivel! - A konyhaművészet legfontosabb... bővebben...
hírlevél