Joghurtos sütemény

Yogurt tatlisi

| Joghurtos sütemény receptek
Elkészítési idő: 80 perc Munkaidő: 30 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Joghurtos sütemény
Adag: 1 sütőforma (6 )
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
25 dkg joghurt
3 evőkanál apróra vágott pisztácia
5 evőkanál citromlé
1 csomag sütőpor
25 dkg liszt
7 és fél dkg vaj
1 teáskanál reszelt citromhéj
20 dkg porcukor
3 db tojás

Elkészítés:

1. A joghurtot összekeverjük a tojással, a porcukorral és a citromhéjjal.

2. Felolvasztunk 6 dkg vajat, és belekeverjük a joghurtmasszába. Apránként beletesszük a lisztet meg a sütőport is, és tésztává összedolgozzuk.

3. A sütőt előmelegítjük 180 fokra. Kizsírozunk egy négyszögletes, magas falú sütőformát a maradék vajjal.

4. A tésztát beleöntjük, és az előmelegített sütőben kb. 45 percig sütjük.

5. Közben a cukrot és a citromlevet 6 dl vízzel elkeverjük, felforraljuk, és addig hevítjük, míg a cukor teljesen feloldódik. Kis lángon további 10 percig főzzük.

6. A forró süteményt leöntjük a sziruppal, és a formában hagyjuk kihűlni. Kockákra vágjuk, és megszórjuk pisztáciával.

Joghurtos sütemény
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 524 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Kulinária , ,
Kulinária
(Vince Kiadó, 2006)

Napjainkra kulináris látóhatárunk kitágult, ízlésünk internacionalizálódik, terjed a "fúziós konyha". Ez a terjedelmes kötet a legfinomabb európai specialitások enciklopédiája, az egyes országok különleges ínyencségeit... bővebben...
Joghurtos sütemény
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Kulinária , ,
Kulinária
(Vince Kiadó, 2006)

Napjainkra kulináris látóhatárunk kitágult, ízlésünk internacionalizálódik, terjed a "fúziós konyha". Ez a terjedelmes kötet a legfinomabb európai specialitások enciklopédiája, az egyes országok különleges ínyencségeit... bővebben...
cikkek