Zöldségekkel töltött sült padlizsán

Imam bayildi

Elkészítési idő: 80 perc Munkaidő: 40 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Zöldségekkel töltött sült padlizsán
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
4 db peperoni
2 db paradicsom
4 nagyobb padlizsán
2 szál petrezselyem
2 evőkanál finomra vágott petrezselyemzöld
1 teáskanál kristálycukor
4 gerezd fokhagyma
másfél dl olívaolaj
1 teáskanál fűszerpaprika
vagy
1 teáskanál rózsapaprika
ízlés szerint fekete bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. A padlizsánt megmossuk, szárait levágjuk, és egymástól kb. 2 cm távolságban hosszanti irányban csíkosra hámozzuk.

2. 15 percig sós vízbe tesszük, majd szárazra töröljük. Hosszanti irányban az egyik oldalán mélyen bevágva, a húsát kissé kikaparva zsebet hozunk létre.

3. Az így előkészített padlizsánt serpenyőben felforrósított 1 dl olajon 5 percig pirítjuk. Kivesszük az olajból, és nyílással felfelé kizsírozott tűzálló formába tesszük.

4. A hagymát meghámozzuk, vékony csíkokra vágjuk, a megtisztított fokhagymát felaprítjuk, a paradicsom héját lehúzzuk, húsát felkockázzuk. A hagymát meg a fokhagymát a maradék olajon megpirítjuk.

5. Levesszük a tűzről, és a kisebb darabokra vágott paradicsomot, a cukrot, a vágott petrezselymet, valamint a fűszerpaprikát is beletesszük, összekeverjük, megsózzuk, megborsozzuk.

6. A sütőt 180 fokra előmelegítjük. A padlizsánt megtöltjük a zöldségkeverékkel, a hőálló tálba visszahelyezzük, és a maradék zöldséget szétosztjuk a tetején.

7. A peperonit megmossuk, félbevágjuk, kimagozzuk, és minden padlizsánra ráteszünk egy-egy darabot. A serpenyőben visszamaradt zöldséglevet 2,5 dl vízzel elkeverjük, és a zöldségre öntjük.

8. Az előmelegített sütőben 30-40 percig sütjük, a leöblített petrezselyemszálakkal díszítjük, és a sütőtálban tálaljuk.

Zöldségekkel töltött sült padlizsán
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 558 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Kulinária , ,
Kulinária
(Vince Kiadó, 2006)

Napjainkra kulináris látóhatárunk kitágult, ízlésünk internacionalizálódik, terjed a "fúziós konyha". Ez a terjedelmes kötet a legfinomabb európai specialitások enciklopédiája, az egyes országok különleges ínyencségeit... bővebben...
Zöldségekkel töltött sült padlizsán
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Kulinária , ,
Kulinária
(Vince Kiadó, 2006)

Napjainkra kulináris látóhatárunk kitágult, ízlésünk internacionalizálódik, terjed a "fúziós konyha". Ez a terjedelmes kötet a legfinomabb európai specialitások enciklopédiája, az egyes országok különleges ínyencségeit... bővebben...
ételfotó