Sült cukkini joghurtöntettel

Yogurtlu kabak kizartmasi

Elkészítési idő: 50 perc Munkaidő: 50 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Sült cukkini joghurtöntettel
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
25 dkg joghurt
50 dkg cukkini
1 gerezd fokhagyma
másfél dl sör
12 és fél dkg liszt
ízlés szerint
A sütéshez:
igény szerint olaj

Elkészítés:

1. A cukkinit (amelyből, lehetőleg kisebb darabokat használjunk) megmossuk, szárazra töröljük, a végeit levágjuk. Hosszában kb. 5 mm vékony szeletekre vágjuk.

2. A lisztet tálba szitáljuk, és a sörrel folyékony tésztává keverjük.

3. A cukkiniszeleteket megforgatjuk a masszában, és nagyobb alapterületű serpenyőben felforrósított olajban minden oldalát kb. 3 percig sütjük, míg szép aranybarna lesz. Kivesszük, előmelegített tálon elrendezzük, megsózzuk.

4. A fokhagyma levét kipréseljük, a joghurttal és kevés sóval elkeverjük. Külön csészében tálaljuk.

Friss és gyümölcsös, száraz, üde, fiatalon fogyasztandó fehérbor illik hozzá.
Sült cukkini joghurtöntettel
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1180 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Kulinária , ,
Kulinária
(Vince Kiadó, 2006)

Napjainkra kulináris látóhatárunk kitágult, ízlésünk internacionalizálódik, terjed a "fúziós konyha". Ez a terjedelmes kötet a legfinomabb európai specialitások enciklopédiája, az egyes országok különleges ínyencségeit... bővebben...
Sült cukkini joghurtöntettel
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Kulinária , ,
Kulinária
(Vince Kiadó, 2006)

Napjainkra kulináris látóhatárunk kitágult, ízlésünk internacionalizálódik, terjed a "fúziós konyha". Ez a terjedelmes kötet a legfinomabb európai specialitások enciklopédiája, az egyes országok különleges ínyencségeit... bővebben...
hírlevél