Póréhagyma olajban
Zeytinyağlı Pırasa
Elkészítési idő:
60 perc
Munkaidő: 25 perc
könnyen elkészíthető
átlagos ár



Elkészítés:
1. A póréhagyma zöldjét levágjuk, a fehér részét alaposan megmossuk, lecsöpögtetjük, majd kb. 5 cm-es darabokra aprítjuk.
2. A vöröshagymát meghámozzuk, felvágjuk, és nagyobb serpenyőben felforrósított olajon üvegesre pároljuk.
3. A sárgarépát megtisztítjuk, vékonyra szeljük, és a póréhagymával együtt a vöröshagymához adjuk. 10 percig pároljuk, közben időnként megkeverjük.
4. A rizst, a cukrot, a citromlevet és a sót beletesszük, kb. 1,5 dl vízzel felöntjük. Lefedjük, kis lángon kb. 25 percig pároljuk.
5. Tálba tesszük, hagyjuk kihűlni, és a citromkarikákkal együtt tálaljuk.