Póréhagyma olajban

Zeytinyağlı Pırasa

Elkészítési idő: 60 perc Munkaidő: 25 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Póréhagyma olajban
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
1 dl olívaolaj
100 dkg póréhagyma
2 evőkanál citromlé
1 teáskanál kristálycukor
2 szál sárgarépa
ízlés szerint citromkarika
ízlés szerint

Elkészítés:

1. A póréhagyma zöldjét levágjuk, a fehér részét alaposan megmossuk, lecsöpögtetjük, majd kb. 5 cm-es darabokra aprítjuk.

2. A vöröshagymát meghámozzuk, felvágjuk, és nagyobb serpenyőben felforrósított olajon üvegesre pároljuk.

3. A sárgarépát megtisztítjuk, vékonyra szeljük, és a póréhagymával együtt a vöröshagymához adjuk. 10 percig pároljuk, közben időnként megkeverjük.

4. A rizst, a cukrot, a citromlevet és a sót beletesszük, kb. 1,5 dl vízzel felöntjük. Lefedjük, kis lángon kb. 25 percig pároljuk.

5. Tálba tesszük, hagyjuk kihűlni, és a citromkarikákkal együtt tálaljuk.

Póréhagyma olajban
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 606 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Kulinária , ,
Kulinária
(Vince Kiadó, 2006)

Napjainkra kulináris látóhatárunk kitágult, ízlésünk internacionalizálódik, terjed a "fúziós konyha". Ez a terjedelmes kötet a legfinomabb európai specialitások enciklopédiája, az egyes országok különleges ínyencségeit... bővebben...
Póréhagyma olajban
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Kulinária , ,
Kulinária
(Vince Kiadó, 2006)

Napjainkra kulináris látóhatárunk kitágult, ízlésünk internacionalizálódik, terjed a "fúziós konyha". Ez a terjedelmes kötet a legfinomabb európai specialitások enciklopédiája, az egyes országok különleges ínyencségeit... bővebben...
hírlevél