Májas piláf
Ic pilav



Elkészítés:
1. A rizst forró, sós vízzel leöntjük, lehűtjük, és leöntjük róla a vizet.
2. A hagymát meghámozzuk, felaprítjuk. A vaj felét serpenyőben felolvasztjuk, a hagymát megpirítjuk benne, majd a fenyőmagot is beletesszük, és enyhén megbarnítjuk.
3. A májat felkockázzuk, és a hagymához adjuk, összepirítjuk. Megborsozzuk, megsózzuk.
4. A maradék vajat másik edényben felolvasztjuk, a mazsolát és a köményt beletesszük, a húsalaplével felöntjük. Felforraljuk, a rizst belekeverjük, és 10 percig főzzük. Majd óvatosan belekeverjük a májat és a kaprot is, és még 10 percig főzzük.
5. Az edényt konyharuhával letakarjuk, és a rizst - tálalás előtt - 10 percig állni hagyjuk.