Májas piláf

Ic pilav

| Májas piláf receptek
Elkészítési idő: 60 perc Munkaidő: 30 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Májas piláf
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
15 dkg tyúkmáj
vagy
15 dkg báránymáj
1 evőkanál finomra vágott kapor
1 mokkáskanál köménymag
3 dkg mazsola
3 dkg fenyőmag
6 dkg vaj
ízlés szerint frissen őrölt fekete bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. A rizst forró, sós vízzel leöntjük, lehűtjük, és leöntjük róla a vizet.

2. A hagymát meghámozzuk, felaprítjuk. A vaj felét serpenyőben felolvasztjuk, a hagymát megpirítjuk benne, majd a fenyőmagot is beletesszük, és enyhén megbarnítjuk.

3. A májat felkockázzuk, és a hagymához adjuk, összepirítjuk. Megborsozzuk, megsózzuk.

4. A maradék vajat másik edényben felolvasztjuk, a mazsolát és a köményt beletesszük, a húsalaplével felöntjük. Felforraljuk, a rizst belekeverjük, és 10 percig főzzük. Majd óvatosan belekeverjük a májat és a kaprot is, és még 10 percig főzzük.

5. Az edényt konyharuhával letakarjuk, és a rizst - tálalás előtt - 10 percig állni hagyjuk.

Májas piláf
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 660 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Kulinária , ,
Kulinária
(Vince Kiadó, 2006)

Napjainkra kulináris látóhatárunk kitágult, ízlésünk internacionalizálódik, terjed a "fúziós konyha". Ez a terjedelmes kötet a legfinomabb európai specialitások enciklopédiája, az egyes országok különleges ínyencségeit... bővebben...
Májas piláf
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Kulinária , ,
Kulinária
(Vince Kiadó, 2006)

Napjainkra kulináris látóhatárunk kitágult, ízlésünk internacionalizálódik, terjed a "fúziós konyha". Ez a terjedelmes kötet a legfinomabb európai specialitások enciklopédiája, az egyes országok különleges ínyencségeit... bővebben...
ételfotó