Cigaretta-börek

Sigara böregi

Elkészítési idő: 50 perc Munkaidő: 50 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Cigaretta-börek
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
20 dkg juhsajt
1 evőkanál finomra vágott kapor
2 evőkanál finomra vágott petrezselyemzöld
1 db tojás
kevés fekete bors
A sütéshez:
olaj

Elkészítés:

1. A sajtot edénybe morzsoljuk, a tojással, a zöldfűszerekkel meg kevés borssal jól elkeverjük.

2. A két tésztalapot 4-4 egyforma darabra vágjuk. Minden negyedet tortaszelet-szerűen 3 nagy háromszögre osztunk.

3. Minden háromszögre az egyik él mentén 1 evőkanál sajtkeveréket teszünk, és cigarettaszerűen felgöngyöljük. A tészta széleit megnedvesítjük, finoman összenyomjuk.

4. Mélyebb serpenyőben felforrósítjuk az olajat, és a tésztát, kisebb adagokban, kb. 5 percig sütjük, míg a "cigaretta" aranybarna lesz.

5. Konyhai törlőpapíron lecsöpögtetjük, és forrón, előételnek tálaljuk.

A yufka vékonyra nyújtott tésztalap, olyan, mint a görög fillotészta. Török üzletekben készen kapható, fóliába csomagolva.
Cigaretta-börek
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 821 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Kulinária , ,
Kulinária
(Vince Kiadó, 2006)

Napjainkra kulináris látóhatárunk kitágult, ízlésünk internacionalizálódik, terjed a "fúziós konyha". Ez a terjedelmes kötet a legfinomabb európai specialitások enciklopédiája, az egyes országok különleges ínyencségeit... bővebben...
Cigaretta-börek
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Kulinária , ,
Kulinária
(Vince Kiadó, 2006)

Napjainkra kulináris látóhatárunk kitágult, ízlésünk internacionalizálódik, terjed a "fúziós konyha". Ez a terjedelmes kötet a legfinomabb európai specialitások enciklopédiája, az egyes országok különleges ínyencségeit... bővebben...
könyvek