Török bulgursaláta

Kisir

Elkészítési idő: 65 perc Munkaidő: 30 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Török bulgursaláta
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
1 evőkanál finomra vágott menta
2 evőkanál finomra vágott petrezselyemzöld
2 apró peperoni
2 db paradicsom
15 dkg bulgur
3 evőkanál citromlé
3 evőkanál olívaolaj
½ teáskanál fűszerpaprika
másfél dl forró víz
ízlés szerint frissen őrölt fekete bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. A durvára őrölt bulgurt a forrásban lévő vízzel apránként összekeverjük, és 20 percig főzzük.

2. A hagymát megtisztítjuk, apróra vágjuk, a paradicsom héját lehúzzuk, a paprikát és peperonit megmossuk, és mindet felkockázzuk.

3. A zöldségeket a maradék hozzávalókkal a bulgurhoz öntjük, és jól elkeverjük. 15 percig együtt főzzük, majd ízesítjük sóval és borssal.

4. Salátaleveleken ízlés szerint elrendezve tálaljuk.

A paradicsom hámozása, magozása egyszerűen elvégezhető. A paradicsomok héját nagyon éles késsel kereszt alakban bevágjuk. A paradicsomokat forró vízben 10 másodpercig főzzük. Utána kivesszük, és jéghideg vízbe tesszük őket: így kemény marad a húsuk. Ezután könnyen lehúzhatjuk a héjukat. A paradicsomokat félbevágjuk, és teáskanállal óvatosan kikaparjuk a magokat.
Ez a híres közel-keleti tabbouleh saláta török változata, amit a chilipaprika tesz igazán pikánssá. Kínálhatjuk előételként, de roston sült hal vagy hús mellé köretként is.
Török bulgursaláta
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 515 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Kulinária , ,
Kulinária
(Vince Kiadó, 2006)

Napjainkra kulináris látóhatárunk kitágult, ízlésünk internacionalizálódik, terjed a "fúziós konyha". Ez a terjedelmes kötet a legfinomabb európai specialitások enciklopédiája, az egyes országok különleges ínyencségeit... bővebben...
Török bulgursaláta
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Kulinária , ,
Kulinária
(Vince Kiadó, 2006)

Napjainkra kulináris látóhatárunk kitágult, ízlésünk internacionalizálódik, terjed a "fúziós konyha". Ez a terjedelmes kötet a legfinomabb európai specialitások enciklopédiája, az egyes országok különleges ínyencségeit... bővebben...
vegetáriánus ételek