Török bulgursaláta
Kisir
Elkészítési idő:
65 perc
Munkaidő: 30 perc
könnyen elkészíthető
átlagos ár



Elkészítés:
1. A durvára őrölt bulgurt a forrásban lévő vízzel apránként összekeverjük, és 20 percig főzzük.
2. A hagymát megtisztítjuk, apróra vágjuk, a paradicsom héját lehúzzuk, a paprikát és peperonit megmossuk, és mindet felkockázzuk.
3. A zöldségeket a maradék hozzávalókkal a bulgurhoz öntjük, és jól elkeverjük. 15 percig együtt főzzük, majd ízesítjük sóval és borssal.
4. Salátaleveleken ízlés szerint elrendezve tálaljuk.
A paradicsom hámozása, magozása egyszerűen elvégezhető. A paradicsomok héját nagyon éles késsel kereszt alakban bevágjuk. A paradicsomokat forró vízben 10 másodpercig főzzük. Utána kivesszük, és jéghideg vízbe tesszük őket: így kemény marad a húsuk. Ezután könnyen lehúzhatjuk a héjukat. A paradicsomokat félbevágjuk, és teáskanállal óvatosan kikaparjuk a magokat.
Ez a híres közel-keleti tabbouleh saláta török változata, amit a chilipaprika tesz igazán pikánssá. Kínálhatjuk előételként, de roston sült hal vagy hús mellé köretként is.