Csicseriborsó-pástétom

Humusz

Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 30 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Csicseriborsó-pástétom
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
15 dkg szezámkrém
1 teáskanál fűszerpaprika
6 evőkanál olívaolaj
1 teáskanál
3 gerezd fokhagyma
2 db citrom leve
ízlés szerint petrezselyemzöld

Elkészítés:

1. A csicseriborsót éjszakára beáztatjuk. Másnap leöblítjük, friss, sós vízben 60 percig főzzük, majd leöntjük a levét, és hagyjuk kihűlni.

2. A könnyen leváló héját lehúzzuk, és a borsót pürésítjük.

3. A tahint (a szezámpasztát), a citromlevet, a megtisztított, összezúzott fokhagymát, a sót 5 evőkanál olívaolajjal alaposan összekeverjük, majd a csicseriborsópürével összedolgozzuk.

4. A humuszt kisebb tálalótálakba tesszük, a tetejét elsimítjuk. A fűszerpaprikát és a maradék olívaolajat összekeverjük, ráöntjük. A petrezselyemmel díszítve tálaljuk. Friss kenyérrel, vagy friss zöldségekkel kínáljuk mártogatásra.

Csicseriborsó-pástétom
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1000 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Kulinária , ,
Kulinária
(Vince Kiadó, 2006)

Napjainkra kulináris látóhatárunk kitágult, ízlésünk internacionalizálódik, terjed a "fúziós konyha". Ez a terjedelmes kötet a legfinomabb európai specialitások enciklopédiája, az egyes országok különleges ínyencségeit... bővebben...
Csicseriborsó-pástétom
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Kulinária , ,
Kulinária
(Vince Kiadó, 2006)

Napjainkra kulináris látóhatárunk kitágult, ízlésünk internacionalizálódik, terjed a "fúziós konyha". Ez a terjedelmes kötet a legfinomabb európai specialitások enciklopédiája, az egyes országok különleges ínyencségeit... bővebben...
google+