Török paradicsomsaláta

Domates salatasi

Elkészítési idő: 25 perc Munkaidő: 25 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Török paradicsomsaláta
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
2 db paradicsom
2 evőkanál citromlé
2 evőkanál borecet
6 evőkanál olívaolaj
2 gerezd fokhagyma
1 evőkanál finomra vágott borsmenta
ízlés szerint frissen őrölt fekete bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. A paradicsom héját lehúzzuk, a húsát felszeleteljük.

2. A hagymát megtisztítjuk és felkarikázzuk.

3. A paradicsomot és a hagymát összekeverjük, és a borsmentával megszórjuk.

4. A megtisztított fokhagymát összenyomjuk, és a maradék hozzávalókkal elkeverjük, hogy egyenletes öntetet kapjunk.

5. Ezt a paradicsomra öntjük, és tálaljuk a salátát.

A paradicsom hámozása, magozása egyszerűen elvégezhető. A paradicsomok héját nagyon éles késsel kereszt alakban bevágjuk. A paradicsomokat forró vízben 10 másodpercig főzzük. Utána kivesszük, és jéghideg vízbe tesszük őket: így kemény marad a húsuk. Ezután könnyen lehúzhatjuk a héjukat. A paradicsomokat félbevágjuk, és teáskanállal óvatosan kikaparjuk a magokat.
Török paradicsomsaláta
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1088 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Kulinária , ,
Kulinária
(Vince Kiadó, 2006)

Napjainkra kulináris látóhatárunk kitágult, ízlésünk internacionalizálódik, terjed a "fúziós konyha". Ez a terjedelmes kötet a legfinomabb európai specialitások enciklopédiája, az egyes országok különleges ínyencségeit... bővebben...
Török paradicsomsaláta
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Kulinária , ,
Kulinária
(Vince Kiadó, 2006)

Napjainkra kulináris látóhatárunk kitágult, ízlésünk internacionalizálódik, terjed a "fúziós konyha". Ez a terjedelmes kötet a legfinomabb európai specialitások enciklopédiája, az egyes országok különleges ínyencségeit... bővebben...
facebook