Török lepénykenyér

Pide

Elkészítési idő: 70 perc Munkaidő: 30 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Török lepénykenyér
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
3 dkg szezámmag
50 dkg liszt
1 teáskanál olívaolaj
1 teáskanál
2 és fél dl langyos víz
1 teáskanál kristálycukor
3 dkg élesztő

Elkészítés:

1. Az élesztőt csipetnyi cukorral 1 dl langyos vízben feloldjuk.

2. A lisztet tálba szitáljuk, a sót meg az élesztőt hozzáadjuk, és jól elkeverjük.

3. Még 1,5 dl langyos vizet öntünk bele, és addig gyúrjuk, míg olyan egyenletes tésztát kapunk, ami könnyen elválik a kezünktől. A tésztát lefedjük, és meleg helyen legalább 20 percig kelesztjük.

4. A sütőt 200 fokra előmelegítjük. A tésztát belisztezett gyúródeszkán lepénnyé formázzuk, majd jól kilapítjuk. A mutatóujjunkat az olajba belemártjuk, és a tésztát rácsszerűen megkenjük. A lepényt a kizsírozott sütőlapra tesszük.

5. A tojássárgáját, az olívaolajat és a cukrot összekeverjük, ezzel megkenjük a tésztát, majd megszórjuk szezámmaggal. Az előmelegített sütőben kb. 20 perc alatt szép aranybarnára sütjük.

Török lepénykenyér
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 239 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Kulinária , ,
Kulinária
(Vince Kiadó, 2006)

Napjainkra kulináris látóhatárunk kitágult, ízlésünk internacionalizálódik, terjed a "fúziós konyha". Ez a terjedelmes kötet a legfinomabb európai specialitások enciklopédiája, az egyes országok különleges ínyencségeit... bővebben...
Török lepénykenyér
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Kulinária , ,
Kulinária
(Vince Kiadó, 2006)

Napjainkra kulináris látóhatárunk kitágult, ízlésünk internacionalizálódik, terjed a "fúziós konyha". Ez a terjedelmes kötet a legfinomabb európai specialitások enciklopédiája, az egyes országok különleges ínyencségeit... bővebben...
lexikon