Sült kelttészta-golyók

Lukumadesz

Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 60 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Sült kelttészta-golyók
Adag: 8 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
25 dkg méz
1 dl langyos tej
1 evőkanál citromlé
3 dl langyos víz
1 teáskanál
1 teáskanál kristálycukor
3 dkg élesztő
40 dkg liszt
ízlés szerint őrölt fahéj
vagy
ízlés szerint szezámmag

Elkészítés:

1. A lisztet tálba szitáljuk. Az élesztőt a cukorral megszórjuk, és a tejet ráöntjük. 10 percig kelesztjük.

2. A liszt közepébe mélyedést nyomunk, az élesztős keveréket beleöntjük, összedolgozzuk, letakarjuk, és 30 percig kelesztjük.

3. Ezután hozzáadjuk a sót és apránként a langyos vizet. A tésztát alaposan átgyúrjuk, míg laza állagú lesz. Lefedjük, és még 120 percig kelesztjük.

4. Mélyebb edényben a földimogyoró-olajat felhevítjük. A tésztából teáskanállal kisebb darabokat kiveszünk, egy másik kanál segítségével megformázzuk, majd az olajba csúsztatjuk.

5. Adagonként kb. 4 percig úsztatva sütjük, míg a tésztagolyók barnulni kezdenek, közben megforgatjuk. Kivesszük az olajból, és konyhai törlőpapíron lecsöpögtetjük.

6. A mézet 3 dl vízzel és a citromlével sziruppá főzzük. A golyókat belemártjuk a szirupba, tálra tesszük, és megszórjuk a szezámmaggal vagy a fahéjjal. A maradék szirupot tálkába tesszük, és az édességgel együtt kínáljuk.

Sült kelttészta-golyók
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 480 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Kulinária , ,
Kulinária
(Vince Kiadó, 2006)

Napjainkra kulináris látóhatárunk kitágult, ízlésünk internacionalizálódik, terjed a "fúziós konyha". Ez a terjedelmes kötet a legfinomabb európai specialitások enciklopédiája, az egyes országok különleges ínyencségeit... bővebben...
Sült kelttészta-golyók
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Kulinária , ,
Kulinária
(Vince Kiadó, 2006)

Napjainkra kulináris látóhatárunk kitágult, ízlésünk internacionalizálódik, terjed a "fúziós konyha". Ez a terjedelmes kötet a legfinomabb európai specialitások enciklopédiája, az egyes országok különleges ínyencségeit... bővebben...
recept beküldése