Nápolyi pizza

Pizza Napoletana

Elkészítési idő: 40 perc Munkaidő: 30 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Nápolyi pizza
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
1 adag kelt tészta
1 üveg szardellafilé
8 db paradicsom
1 evőkanál apróra vágott szurokfű
20 szem fekete olívabogyó
25 dkg főtt sonka
2 fej hagyma
2 evőkanál vaj
1 csomó apróra vágott petrezselyemzöld
4 evőkanál paradicsompüré
vagy
4 evőkanál ketchup
ízlés szerint őrölt bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. A vajat vagy a margarint forrósítsuk fel egy serpenyőben, és dinszteljük benne üvegesre a finomra metélt hagymát.

2. Adjuk hozzá a kockára vágott sonkát, és forgassuk át az egészet.

3. Fűszerezzük szurokfűvel, sóval, borssal, majd vegyük le a tűzről, és hagyjuk kihűlni.

4. Időközben hámozzuk meg a paradicsomot, szeleteljük fel és mossuk meg a szardellafilét, valamint készítsük elő a fekete olívabogyókat.

5. Nyújtsuk ki lisztezett deszkán a kelt tésztát, és osszuk el négy pizzaformába.

6. A tésztát kenjük meg a paradicsompürével, majd egyenletesen osszuk el rajta a többi hozzávalót.

7. Rakjuk a tetejére a felszeletelt mozzarellát, és 200 C-fokra előmelegített sütőben kb. 10 percig süssük. Petrezselyemmel megszórva tálaljuk.

Könnyű, száraz, fiatalon fogyasztandó, zamatos, kevés csersavval rendelkező vörösbor illik hozzá.

Középkemény kelt tészta

Kép nélkül
40 dkg rétesliszt
3 dkg élesztő
2.5 dl víz
1 evőkanál kristálycukor
1.5 kávéskanál
2 evőkanál olívaolaj

1. A lisztet szitáljuk egy tálba, morzsoljuk szét az élesztőt, és a cukorral együtt tegyük a liszt közepébe (1. kép).

2. Öntsük hozzá a langyos vizet (2. kép), fedjük le konyharuhával és meleg helyen 30 percig hagyjuk kelni.

3. Adjuk hozzá a sót és az olajat, keverjük át (3. kép), majd az egészből dagasszunk nyújtható tésztát.

4. Formáljunk belőle cipót, késsel vágjunk bele kereszt alakban (4. kép), szórjuk meg liszttel, és további feldolgozásig tegyük félre.

Nápolyi pizza
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 2659 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Fenséges olasz ételek
Fenséges olasz ételek
(Alexandra Kiadó, 1994)

Őszinte szívvel kívánhatunk jó étvágyat, hiszen ez a könyv kimeríthetetlen kincsesbánya a fenséges olasz konyhát kedvelők számára. Az elmaradhatatlan pizza és a pasta mellett természetesen számtalan olasz leves, előétel, hús-,... bővebben...
Nápolyi pizza
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Fenséges olasz ételek
Fenséges olasz ételek
(Alexandra Kiadó, 1994)

Őszinte szívvel kívánhatunk jó étvágyat, hiszen ez a könyv kimeríthetetlen kincsesbánya a fenséges olasz konyhát kedvelők számára. Az elmaradhatatlan pizza és a pasta mellett természetesen számtalan olasz leves, előétel, hús-,... bővebben...
tippek, fortélyok