Nyárson sült hús

Szuvlakia

Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 40 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Nyárson sült hús
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
80 dkg marhahús
80 dkg bárányhús
2 nagyobb kemény paradicsom
1 db citrom leve
1 dl olívaolaj
1 evőkanál szárított oregánó
ízlés szerint frissen őrölt fekete bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. A lehetőleg puha húst megmossuk, kb. 3 cm-es kockákra aprítjuk, és tálkába tesszük. Minden oldalról megborsozzuk, és megszórjuk oregánóval.

2. Az olívaolajjal és a citromlével megöntözzük. Letakarjuk, legalább 6 órán át a hűtőben pácoljuk.

3. Felhasználáskor a hagymát meghámozzuk, négybe vágjuk. A paprikát és a paradicsomot megmossuk, mindkettőt kimagozzuk, ehető falatkákra aprítjuk.

4. A húst kivesszük a pácból, szárazra töröljük és felváltva a zöldséggel a nyársra tűzzük.

5. A nyársakat forró faszéngrillre tesszük, és kb. 15 percig grillezzük, közben többször megforgatjuk. Tálalás előtt megsózzuk. Pitával vagy rizzsel tálaljuk.

Nyárson sült hús
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 485 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Kulinária , ,
Kulinária
(Vince Kiadó, 2006)

Napjainkra kulináris látóhatárunk kitágult, ízlésünk internacionalizálódik, terjed a "fúziós konyha". Ez a terjedelmes kötet a legfinomabb európai specialitások enciklopédiája, az egyes országok különleges ínyencségeit... bővebben...
Nyárson sült hús
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Kulinária , ,
Kulinária
(Vince Kiadó, 2006)

Napjainkra kulináris látóhatárunk kitágult, ízlésünk internacionalizálódik, terjed a "fúziós konyha". Ez a terjedelmes kötet a legfinomabb európai specialitások enciklopédiája, az egyes országok különleges ínyencségeit... bővebben...
cikkek