Nyárson sült hús
Szuvlakia



Elkészítés:
1. A lehetőleg puha húst megmossuk, kb. 3 cm-es kockákra aprítjuk, és tálkába tesszük. Minden oldalról megborsozzuk, és megszórjuk oregánóval.
2. Az olívaolajjal és a citromlével megöntözzük. Letakarjuk, legalább 6 órán át a hűtőben pácoljuk.
3. Felhasználáskor a hagymát meghámozzuk, négybe vágjuk. A paprikát és a paradicsomot megmossuk, mindkettőt kimagozzuk, ehető falatkákra aprítjuk.
4. A húst kivesszük a pácból, szárazra töröljük és felváltva a zöldséggel a nyársra tűzzük.
5. A nyársakat forró faszéngrillre tesszük, és kb. 15 percig grillezzük, közben többször megforgatjuk. Tálalás előtt megsózzuk. Pitával vagy rizzsel tálaljuk.