Polip vörösborban

Htapodi kraszato

Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 60 perc tapasztalatot kíván drága
Polip vörösborban
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
100 dkg polip
2 db paradicsom
2 evőkanál paradicsompüré
1 dl olívaolaj
ízlés szerint frissen őrölt fekete bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. A polip fejét levágjuk, méghozzá a csápjai és a tasakja között. A tasak bőrét lehúzzuk, kifordítjuk, és a belsőségeket eltávolítjuk. A fogó csápokat szétnyitjuk, a rágószerveit eltávolítjuk.

2. A polipot óvatosan lemossuk, megszárítjuk, majd puhára klopfoljuk, és ehető falatkákra aprítjuk. Ezeket mélyebb serpenyőben felforrósított olajon megpirítjuk.

3. A hagymát meghámozzuk, felszeteljük, a poliphoz adjuk, üvegesre pároljuk. A megtisztított fokhagymát apróra vágjuk, a babérlevéllel együtt hozzátesszük. Kis lángon, többször megkevergetve 15 percig pároljuk.

4. A paradicsom héját lehúzzuk, magjait eltávolítjuk, húsát felkockázzuk, és a paradicsompürével együtt a poliphoz adjuk, megsózzuk és megborsozzuk.

5. Apránként a bort is beleöntjük, és hagyjuk, hogy felforrjon. Lefedjük, és 90 percig kis lángon főzzük. A polipot friss fehér kenyérrel, forró kínáljuk (de hidegen is igen finom).

Polip vörösborban
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 688 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Kulinária , ,
Kulinária
(Vince Kiadó, 2006)

Napjainkra kulináris látóhatárunk kitágult, ízlésünk internacionalizálódik, terjed a "fúziós konyha". Ez a terjedelmes kötet a legfinomabb európai specialitások enciklopédiája, az egyes országok különleges ínyencségeit... bővebben...
Polip vörösborban
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Kulinária , ,
Kulinária
(Vince Kiadó, 2006)

Napjainkra kulináris látóhatárunk kitágult, ízlésünk internacionalizálódik, terjed a "fúziós konyha". Ez a terjedelmes kötet a legfinomabb európai specialitások enciklopédiája, az egyes országok különleges ínyencségeit... bővebben...
lexikon