Görög halleves

Kakavia

Elkészítési idő: 80 perc Munkaidő: 40 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Görög halleves
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
3 evőkanál citromlé
1 evőkanál finomra vágott petrezselyem
1 evőkanál finomra vágott kapor
1 evőkanál finomra vágott zellerlevél
2 gerezd fokhagyma
3 szem apró burgonya
2 szál sárgarépa
3 db paradicsom
4 evőkanál olívaolaj
ízlés szerint frissen őrölt fekete bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. A hagymát meghámozzuk és felkarikázzuk, majd mélyebb edényben, a felforrósított olajon üvegesre pároljuk. A paradicsom héját lehúzzuk, magjait eltávolítjuk, húsát felkockázzuk, a sárgarépát megtisztítjuk és felszeteljük, a krumplit meghámozzuk, négybe vágjuk, a megtisztított fokhagymát apróra vágjuk, és az egészet a zellerrel, a babérlevéllel, sóval és borssal a hagymához adjuk.

2. Másfél liter vízzel felöntjük, felforraljuk, és 30 percig főzzük.

3. A lehetőleg apró halakat konyhakészre előkészítjük, alaposan megmossuk, majd felaprítjuk.

4. A haldarabokat a kaporral és a petrezselyemmel a levesbe tesszük, és kis lángon kb. 10 percig főzzük.

5. A levest citromlével, sóval ízesítjük, és forrón tálaljuk.

Görög halleves
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 202 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Kulinária , ,
Kulinária
(Vince Kiadó, 2006)

Napjainkra kulináris látóhatárunk kitágult, ízlésünk internacionalizálódik, terjed a "fúziós konyha". Ez a terjedelmes kötet a legfinomabb európai specialitások enciklopédiája, az egyes országok különleges ínyencségeit... bővebben...
Görög halleves
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Kulinária , ,
Kulinária
(Vince Kiadó, 2006)

Napjainkra kulináris látóhatárunk kitágult, ízlésünk internacionalizálódik, terjed a "fúziós konyha". Ez a terjedelmes kötet a legfinomabb európai specialitások enciklopédiája, az egyes országok különleges ínyencségeit... bővebben...
szólj hozzá, értékelj

Kapcsolódó receptek (vegyes tengeri hal összetevők alapján)