Articsóka konstantinápolyi módra

Anginaresz ala Polita

Elkészítési idő: 90 perc Munkaidő: 30 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Articsóka konstantinápolyi módra
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
8 db friss articsóka
2 dl forró víz
1 evőkanál finomra vágott kapor
8 szem apró burgonya
8 szál újhagyma
4 szál zsenge sárgarépa
5 evőkanál olívaolaj
4 evőkanál citromlé
ízlés szerint frissen őrölt fekete bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. Az articsóka felső kétharmadát és a szárát levágjuk. A kemény külső leveleket eltávolítjuk, és a szálait kihúzogatjuk.

2. Üvegtálba tesszük, 2 evőkanál citromlével megöntözzük, és vízzel leöntjük, hogy ne színeződjön el.

3. A hagymát meghámozzuk, apróra vágjuk, serpenyőben, a forró olajon üvegesre pároljuk. A sárgarépát megtisztítjuk, hosszában félbevágjuk. Az újhagymát megpucoljuk és felkarikázzuk.

4. A sárgarépát és az újhagymát a hagymához adjuk, és együtt tovább pároljuk.

5. A krumplit meghámozzuk, feldaraboljuk, és az articsókával és a kaporral a zöldségekhez adjuk. Megsózzuk, megborsozzuk, és a forró vízzel felöntjük. Lefedjük, kis lángon kb. 60 percig pároljuk. Tálalótálban elrendezzük, és a maradék citromlével ízesítjük. Melegen vagy hidegen tálaljuk.

Articsóka konstantinápolyi módra
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 649 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Kulinária , ,
Kulinária
(Vince Kiadó, 2006)

Napjainkra kulináris látóhatárunk kitágult, ízlésünk internacionalizálódik, terjed a "fúziós konyha". Ez a terjedelmes kötet a legfinomabb európai specialitások enciklopédiája, az egyes országok különleges ínyencségeit... bővebben...
Articsóka konstantinápolyi módra
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Kulinária , ,
Kulinária
(Vince Kiadó, 2006)

Napjainkra kulináris látóhatárunk kitágult, ízlésünk internacionalizálódik, terjed a "fúziós konyha". Ez a terjedelmes kötet a legfinomabb európai specialitások enciklopédiája, az egyes országok különleges ínyencségeit... bővebben...
hírlevél