Görög saláta

Horiatiki szalata, Parasztsaláta

Elkészítési idő: 20 perc Munkaidő: 20 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Görög saláta
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
15 dkg feta sajt
2 nagyobb kemény paradicsom
ízlés szerint fekete olajbogyó
2 evőkanál vörösborecet
5 evőkanál olívaolaj
1 mokkáskanál szárított oregánó
1 teáskanál finomra vágott kakukkfű
ízlés szerint frissen őrölt fekete bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. A zöldségeket megmossuk és letörölgetjük.

2. A paradicsomot nyolcba vágjuk, az uborkát héjastól felkockázzuk. A paprikának kivesszük a magházát, és a húsát vékony csíkokra vágjuk. A hagymát meghámozzuk és felkarikázzuk. A fetát kockákra vágjuk.

3. Néhány kocka fetát és néhány hagymakarikát félreteszünk, a többit a zöldségekkel meg a zöldfűszerekkel nagyobb salátástálban összekeverjük.

4. Az ecetet és az olajat sóval, borssal alaposan elkeverjük. Ráöntjük a salátára, és óvatosan összevegyítjük.

5. A maradék fetát rászórjuk, a salátát a hagymakarikákkal és a fekete olajbogyókkal díszítve tálaljuk. Görögországban finom dipet, tzatzikit is kínálnak mellé.

Tzatziki

Tzatziki
1 kisebb kígyóuborka
1 evőkanál fehérborecet
2 evőkanál apróra vágott mentalevél
2 evőkanál extraszűz olívaolaj
3 gerezd fokhagyma
ízlés szerint

A hámozott és lereszelt uborkát megsózzuk, és rövid ideig vízben áztatjuk, majd kissé kinyomkodjuk. Az uborkát egy tálban elkeverjük a joghurttal.

A fokhagymát átpréseljük, és hozzáadjuk.

A mentát, az olívaolajat és a borecetet hozzákeverjük, sóval ízesítjük.

Fogyasztásig, de legalább 30 percre hűtőszekrénybe tesszük.

Tálalás előtt megszórjuk egy kis aprított mentalevéllel.

Görög saláta
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 414 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Kulinária , ,
Kulinária
(Vince Kiadó, 2006)

Napjainkra kulináris látóhatárunk kitágult, ízlésünk internacionalizálódik, terjed a "fúziós konyha". Ez a terjedelmes kötet a legfinomabb európai specialitások enciklopédiája, az egyes országok különleges ínyencségeit... bővebben...
Görög saláta
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Kulinária , ,
Kulinária
(Vince Kiadó, 2006)

Napjainkra kulináris látóhatárunk kitágult, ízlésünk internacionalizálódik, terjed a "fúziós konyha". Ez a terjedelmes kötet a legfinomabb európai specialitások enciklopédiája, az egyes országok különleges ínyencségeit... bővebben...
szólj hozzá, értékelj