Tojásos-citromos tyúkhúsleves
Kotoszupa avgolemono



Elkészítés:
1. A tyúkot megmossuk, szárazra töröljük. A hagymát és a sárgarépát megtisztítjuk.
2. A húst és a zöldséget, a babérlevelet és a sót nagy edénybe tesszük, és felöntjük vízzel, lefedjük, és kb. 120 percig főzzük, közben a habot többször lemerjük róla.
3. A tyúkot kivesszük, bőrét lehúzzuk, csontjait kivesszük, és a húst félretesszük. A levet leszűrjük, ismét felforraljuk.
4. Beletesszük a rizst, és kb. 20 percig főzzük. A tyúkhúst visszatesszük a levesbe, még egyszer felforraljuk.
5. A tojást felverjük, apránként a citromlevet belekeverjük, tovább verjük, és néhány evőkanálnyi levessel simára dolgozzuk.
6. Levesszük a tűzről, és a citromos-tojásos mártást a levesben jól elkeverjük. A petrezselyemmel megszórva melegen tálaljuk.