Tojásos-citromos tyúkhúsleves

Kotoszupa avgolemono

Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 45 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Tojásos-citromos tyúkhúsleves
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
5 evőkanál citromlé
2 db tojás
1 db 150 dkg-os, konyhakész tyúk
2 evőkanál finomra vágott petrezselyemzöld
12 és fél dkg hosszúszemű fehér rizs
1 szál sárgarépa
ízlés szerint

Elkészítés:

1. A tyúkot megmossuk, szárazra töröljük. A hagymát és a sárgarépát megtisztítjuk.

2. A húst és a zöldséget, a babérlevelet és a sót nagy edénybe tesszük, és felöntjük vízzel, lefedjük, és kb. 120 percig főzzük, közben a habot többször lemerjük róla.

3. A tyúkot kivesszük, bőrét lehúzzuk, csontjait kivesszük, és a húst félretesszük. A levet leszűrjük, ismét felforraljuk.

4. Beletesszük a rizst, és kb. 20 percig főzzük. A tyúkhúst visszatesszük a levesbe, még egyszer felforraljuk.

5. A tojást felverjük, apránként a citromlevet belekeverjük, tovább verjük, és néhány evőkanálnyi levessel simára dolgozzuk.

6. Levesszük a tűzről, és a citromos-tojásos mártást a levesben jól elkeverjük. A petrezselyemmel megszórva melegen tálaljuk.

Friss és gyümölcsös, száraz, üde, fiatalon fogyasztandó fehérbor illik hozzá.
Tojásos-citromos tyúkhúsleves
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 563 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Kulinária , ,
Kulinária
(Vince Kiadó, 2006)

Napjainkra kulináris látóhatárunk kitágult, ízlésünk internacionalizálódik, terjed a "fúziós konyha". Ez a terjedelmes kötet a legfinomabb európai specialitások enciklopédiája, az egyes országok különleges ínyencségeit... bővebben...
Tojásos-citromos tyúkhúsleves
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Kulinária , ,
Kulinária
(Vince Kiadó, 2006)

Napjainkra kulináris látóhatárunk kitágult, ízlésünk internacionalizálódik, terjed a "fúziós konyha". Ez a terjedelmes kötet a legfinomabb európai specialitások enciklopédiája, az egyes országok különleges ínyencségeit... bővebben...
pinterest