Görög sült zöldségek

Briami

Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 60 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Görög sült zöldségek
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
20 dkg zöldbab
40 dkg apró szemű burgonya
5 db paradicsom
3 db cukkini
2 db padlizsán
1 evőkanál finomra vágott petrezselyem
1 teáskanál szárított oregánó
2 gerezd fokhagyma
3 dl olívaolaj
ízlés szerint frissen őrölt fekete bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. A padlizsánt és cukkinit megmossuk, felaprítjuk, sóval megszórjuk, és külön-külön 30 percre vízbe áztatjuk. Lemossuk, kinyomkodjuk.

2. Kevés olívaolajat egy serpenyőben felforrósítunk, a padlizsán- meg a cukkinidarabokat megpirítjuk benne,

3. A hagymát meghámozzuk, felkarikázzuk, a fokhagymát megtisztítjuk, felaprítjuk, a paprikát megtisztítjuk, magházát kivesszük, a húsát csíkokra vágjuk. A paradicsom héját lehúzzuk, magjait eltávolítjuk, húsát felkockázzuk.

4. A zöldségeket az oregánóval és a petrezselyemmel 10 percig pároljuk. A sütőt 180 fokra előmelegítjük.

5. A krumplit meghámozzuk, félbevágjuk, a zöldbabot megtisztítjuk, felaprítjuk. A burgonyát és a zöldbabot a párolt zöldségekkel tűzálló edénybe tesszük, megfűszerezzük. A maradék olívaolajat ráöntjük, 1,5 dl vizet adunk hozzá.

6. Lefedjük, és az előmelegített sütőben bő 60 percen át sütjük, közben egyszer vagy kétszer megkevergetjük. Melegen vagy hidegen tálaljuk.

Görög sült zöldségek
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 574 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Kulinária , ,
Kulinária
(Vince Kiadó, 2006)

Napjainkra kulináris látóhatárunk kitágult, ízlésünk internacionalizálódik, terjed a "fúziós konyha". Ez a terjedelmes kötet a legfinomabb európai specialitások enciklopédiája, az egyes országok különleges ínyencségeit... bővebben...
Görög sült zöldségek
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Kulinária , ,
Kulinária
(Vince Kiadó, 2006)

Napjainkra kulináris látóhatárunk kitágult, ízlésünk internacionalizálódik, terjed a "fúziós konyha". Ez a terjedelmes kötet a legfinomabb európai specialitások enciklopédiája, az egyes országok különleges ínyencségeit... bővebben...
lexikon