Görög sült zöldségek
Briami



Elkészítés:
1. A padlizsánt és cukkinit megmossuk, felaprítjuk, sóval megszórjuk, és külön-külön 30 percre vízbe áztatjuk. Lemossuk, kinyomkodjuk.
2. Kevés olívaolajat egy serpenyőben felforrósítunk, a padlizsán- meg a cukkinidarabokat megpirítjuk benne,
3. A hagymát meghámozzuk, felkarikázzuk, a fokhagymát megtisztítjuk, felaprítjuk, a paprikát megtisztítjuk, magházát kivesszük, a húsát csíkokra vágjuk. A paradicsom héját lehúzzuk, magjait eltávolítjuk, húsát felkockázzuk.
4. A zöldségeket az oregánóval és a petrezselyemmel 10 percig pároljuk. A sütőt 180 fokra előmelegítjük.
5. A krumplit meghámozzuk, félbevágjuk, a zöldbabot megtisztítjuk, felaprítjuk. A burgonyát és a zöldbabot a párolt zöldségekkel tűzálló edénybe tesszük, megfűszerezzük. A maradék olívaolajat ráöntjük, 1,5 dl vizet adunk hozzá.
6. Lefedjük, és az előmelegített sütőben bő 60 percen át sütjük, közben egyszer vagy kétszer megkevergetjük. Melegen vagy hidegen tálaljuk.