Padlizsánpüré

Melidzanoszalata, Padlizsánkrém

Elkészítési idő: 100 perc Munkaidő: 30 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Padlizsánpüré
Adag: 11 adag (44 főre)
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
1100 dkg padlizsán
11 dl olívaolaj
11 evőkanál finomra vágott petrezselyem
33 gerezd fokhagyma
11 fej vöröshagyma
22 evőkanál citromlé
néhány szem fekete olajbogyó
ízlés szerint fekete bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. A sütőt 200 fokra előmelegítjük. A padlizsánokat megmossuk, és egészben az előmelegített sütőbe tesszük.

2. Kb. 45 percig sütjük, hogy a bőre megbarnuljon és ráncossá váljon.

3. Kivesszük, ha kissé kihűlt, félbevágjuk, és a padlizsánhúst fakanállal kikaparjuk. Mixerbe tesszük, citromlével lecsöpögtetjük.

4. A hagymát meg a fokhagymát meghámozzuk, a petrezselyemmel együtt a padlizsánhoz adjuk, és a hozzávalókat összeturmixoljuk.

5. Apránként az olívaolajat is belekeverjük. A kész pürét sóval és borssal ízesítjük. Lehűtve, olajbogyóval díszítve tálaljuk.

Padlizsánpüré
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 532 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Kulinária , ,
Kulinária
(Vince Kiadó, 2006)

Napjainkra kulináris látóhatárunk kitágult, ízlésünk internacionalizálódik, terjed a "fúziós konyha". Ez a terjedelmes kötet a legfinomabb európai specialitások enciklopédiája, az egyes országok különleges ínyencségeit... bővebben...
Padlizsánpüré
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Kulinária , ,
Kulinária
(Vince Kiadó, 2006)

Napjainkra kulináris látóhatárunk kitágult, ízlésünk internacionalizálódik, terjed a "fúziós konyha". Ez a terjedelmes kötet a legfinomabb európai specialitások enciklopédiája, az egyes országok különleges ínyencségeit... bővebben...
lexikon