Padlizsánpüré

Melidzanoszalata, Padlizsánkrém

Elkészítési idő: 100 perc Munkaidő: 30 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Padlizsánpüré
Adag: 1 adag (4 főre)
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
100 dkg padlizsán
1 dl olívaolaj
1 evőkanál finomra vágott petrezselyem
3 gerezd fokhagyma
2 evőkanál citromlé
néhány szem fekete olajbogyó
ízlés szerint fekete bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. A sütőt 200 fokra előmelegítjük. A padlizsánokat megmossuk, és egészben az előmelegített sütőbe tesszük.

2. Kb. 45 percig sütjük, hogy a bőre megbarnuljon és ráncossá váljon.

3. Kivesszük, ha kissé kihűlt, félbevágjuk, és a padlizsánhúst fakanállal kikaparjuk. Mixerbe tesszük, citromlével lecsöpögtetjük.

4. A hagymát meg a fokhagymát meghámozzuk, a petrezselyemmel együtt a padlizsánhoz adjuk, és a hozzávalókat összeturmixoljuk.

5. Apránként az olívaolajat is belekeverjük. A kész pürét sóval és borssal ízesítjük. Lehűtve, olajbogyóval díszítve tálaljuk.

Padlizsánpüré
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 462 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Kulinária , ,
Kulinária
(Vince Kiadó, 2006)

Napjainkra kulináris látóhatárunk kitágult, ízlésünk internacionalizálódik, terjed a "fúziós konyha". Ez a terjedelmes kötet a legfinomabb európai specialitások enciklopédiája, az egyes országok különleges ínyencségeit... bővebben...
Padlizsánpüré
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Kulinária , ,
Kulinária
(Vince Kiadó, 2006)

Napjainkra kulináris látóhatárunk kitágult, ízlésünk internacionalizálódik, terjed a "fúziós konyha". Ez a terjedelmes kötet a legfinomabb európai specialitások enciklopédiája, az egyes országok különleges ínyencségeit... bővebben...
könyvek