Padlizsánpüré
Melidzanoszalata, Padlizsánkrém
Elkészítési idő:
100 perc
Munkaidő: 30 perc
könnyen elkészíthető
átlagos ár



Elkészítés:
1. A sütőt 200 fokra előmelegítjük. A padlizsánokat megmossuk, és egészben az előmelegített sütőbe tesszük.
2. Kb. 45 percig sütjük, hogy a bőre megbarnuljon és ráncossá váljon.
3. Kivesszük, ha kissé kihűlt, félbevágjuk, és a padlizsánhúst fakanállal kikaparjuk. Mixerbe tesszük, citromlével lecsöpögtetjük.
4. A hagymát meg a fokhagymát meghámozzuk, a petrezselyemmel együtt a padlizsánhoz adjuk, és a hozzávalókat összeturmixoljuk.
5. Apránként az olívaolajat is belekeverjük. A kész pürét sóval és borssal ízesítjük. Lehűtve, olajbogyóval díszítve tálaljuk.