Sült cukkinivirágok

Fiori di zucchini fritti

Elkészítési idő: 60 perc Munkaidő: 40 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Sült cukkinivirágok
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
20 dkg liszt
1 dl fehérbor
2 db tojás
ízlés szerint frissen őrölt fekete bors
ízlés szerint
néhány citromkarika
igény szerint olaj

Elkészítés:

1. A tojássárgáját az ásványvízzel, a borral, 1 evőkanál olajjal, a sóval és a borssal felverjük, és apránként beleöntjük a lisztet. A masszát kb. 20 percig pihenni hagyjuk.

2. A pihentetési idő leteltével a tojásfehérjét csipetnyi sóval kemény habbá verjük, és beleforgatjuk a tésztamasszába.

3. A cukkinivirágokat óvatosan megtisztítjuk - nem mossuk, csak leöblítjük, lerázzuk - megforgatjuk a tésztában.

4. Az olajat mélyebb edényben felforrósítjuk, és a cukkinivirágokat megsütjük.

5. Konyhai törlőpapíron lecsöpögtetjük. A citromkarikákkal díszítve tálaljuk.

Friss és gyümölcsös, száraz, üde, fiatalon fogyasztandó fehérbor illik hozzá.
Sült cukkinivirágok
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 245 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Kulinária , ,
Kulinária
(Vince Kiadó, 2006)

Napjainkra kulináris látóhatárunk kitágult, ízlésünk internacionalizálódik, terjed a "fúziós konyha". Ez a terjedelmes kötet a legfinomabb európai specialitások enciklopédiája, az egyes országok különleges ínyencségeit... bővebben...
Sült cukkinivirágok
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Kulinária , ,
Kulinária
(Vince Kiadó, 2006)

Napjainkra kulináris látóhatárunk kitágult, ízlésünk internacionalizálódik, terjed a "fúziós konyha". Ez a terjedelmes kötet a legfinomabb európai specialitások enciklopédiája, az egyes országok különleges ínyencségeit... bővebben...
ételfotó