Ördöghal fehérboros mártásban

Coda di rospo in umido

Elkészítési idő: 40 perc Munkaidő: 20 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Ördöghal fehérboros mártásban
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
2 és fél dl száraz fehérbor
4 db 25 dkg-os ördöghalfilé
6 evőkanál olívaolaj
1 csokor rozmaring
1 szelet zellergumó
2 gerezd fokhagyma
kevés liszt
ízlés szerint frissen őrölt fehér bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. A halfilét lemossuk, szárazra törölgetjük.

2. A hagymát, a fokhagymát, a zellert megtisztítjuk, és felaprítjuk. A leöblített zöldfűszereket is felvágjuk.

3. A hozzávalókat serpenyőben, forró olajon megpároljuk, majd tűzálló edénybe átszedjük. A sütőt 200 fokra előmelegítjük.

4. A halat megsózzuk, megborsozzuk, lisztbe forgatjuk, és a serpenyőben visszamaradt olajban minden oldalról megpirítjuk.

5. A zöldségekre tesszük, a fehérbort ráöntjük, és az előmelegített sütőben 20 percig sütjük. A halfilét tányérra tesszük, melegen tartjuk.

6. A tepsiben maradt levet addig hevítjük, míg besűrűsödik, leszűrjük, és ráöntjük a halra. Azonnal, még forrón tálaljuk.

Testes és száraz, lágyabb savtartalmú, fahordós érlelésű fehérbor illik hozzá.
Ördöghal fehérboros mártásban
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 550 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Kulinária , ,
Kulinária
(Vince Kiadó, 2006)

Napjainkra kulináris látóhatárunk kitágult, ízlésünk internacionalizálódik, terjed a "fúziós konyha". Ez a terjedelmes kötet a legfinomabb európai specialitások enciklopédiája, az egyes országok különleges ínyencségeit... bővebben...
Ördöghal fehérboros mártásban
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Kulinária , ,
Kulinária
(Vince Kiadó, 2006)

Napjainkra kulináris látóhatárunk kitágult, ízlésünk internacionalizálódik, terjed a "fúziós konyha". Ez a terjedelmes kötet a legfinomabb európai specialitások enciklopédiája, az egyes országok különleges ínyencségeit... bővebben...
bevásárlólista