Cukkinikrémleves

Crema di Zucchini

Elkészítési idő: 45 perc Munkaidő: 35 perc könnyen elkészíthető olcsó
Cukkinikrémleves
Eszközök: botmixer, fazék, séfkés, tűzhely
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
50 dkg cukkini
½ csokor petrezselyemzöld
½ csomó bazsalikom
1 fej hagyma
1 kisebb zöldpaprika
1 kávéskanál
2 evőkanál liszt
1 dl fehérbor
5 dl húsleves
2 db paradicsom
4 evőkanál margarin
vagy
4 evőkanál vaj
néhány levél szárított zsázsa
ízlés szerint őrölt bors

Elkészítés:

1. A vajat vagy margarint forrósítsuk fel egy edényben, és dinszteljük benne üvegesre a finomra aprított hagymát (1. kép).

2. Tisztítsuk meg a cukkinit, vágjuk apró kockákra, és a sóval eldörzsölt fokhagymával, valamint a paprikával együtt adjuk a hagymához, majd 5 percig dinszteljük vele.

3. A zöldséget a mixerben vagy rúdmixerrel pépesítsük (2. kép).

4. A lisztet keverjük simára a fehérborral, és a húslevessel együtt öntsük a zöldségpüréhez, majd 5 percig főzzük lassú tűzön.

5. Keverjük bele a tejszínt, és ízesítsük sóval, borssal.

6. A megtisztított, megmosott és finomra aprított fűszernövényeket tegyük a levesbe.

7. A levest szedjük tányérba, és a tetején helyezzük el a meghámozott, felszeletelt paradicsomot.

8. A megtisztított zsázsával tálaljuk.

Cukkinikrémleves Cukkinikrémleves
Cukkinikrémleves
1 értékelés alapján:
1 2 3 4 5
(3)
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1547 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Fenséges olasz ételek
Fenséges olasz ételek
(Alexandra Kiadó, 1994)

Őszinte szívvel kívánhatunk jó étvágyat, hiszen ez a könyv kimeríthetetlen kincsesbánya a fenséges olasz konyhát kedvelők számára. Az elmaradhatatlan pizza és a pasta mellett természetesen számtalan olasz leves, előétel, hús-,... bővebben...
Cukkinikrémleves
1 értékelés alapján:
1 2 3 4 5
(3)
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Fenséges olasz ételek
Fenséges olasz ételek
(Alexandra Kiadó, 1994)

Őszinte szívvel kívánhatunk jó étvágyat, hiszen ez a könyv kimeríthetetlen kincsesbánya a fenséges olasz konyhát kedvelők számára. Az elmaradhatatlan pizza és a pasta mellett természetesen számtalan olasz leves, előétel, hús-,... bővebben...
szótár