Tengergyümölcsei-saláta

Insalata frutti di mare

Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 60 perc tapasztalatot kíván drága
Tengergyümölcsei-saláta
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
75 dkg friss vénuszkagyló
40 dkg friss garnélarák
25 dkg friss polip
50 dkg friss tintahal
Az öntethez:
1 gerezd fokhagyma
1 db citrom leve
1 mokkáskanál mustárpor
5 evőkanál olívaolaj
ízlés szerint frissen őrölt fekete bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. A tintahalat előkészítjük (csápjait, szemét, kemény rágószervét leválasztjuk, és a tintástasakot óvatosan eltávolítjuk), megmossuk és felkarikázzuk.

2. A polipot lemossuk, a garnélát megtisztítjuk, és a fekete belét kihúzzuk.

3. Másfél liter sós vizet felforralunk, és a tintahalkarikákat, a polipot és a garnélát 5 percig főzzük benne, kivesszük, hideg vízzel hirtelen lehűtjük.

4. A kagylót megmossuk, lekeféljük, edénybe tesszük, kevés vizet öntünk rá. lefedjük, és kb. 5 percig főzzük, míg a kagylók kinyílnak. Leöntjük a vizet, a kagylóhúst kikaparjuk a héjából, a zárt kagylókat eldobjuk.

5. Az öntethez összekeverjük az olívaolajat, a mustárport és a citromlevet. A fokhagyma levét kipréseljük, a petrezselymet leöblítjük, finomra vágjuk, szintén az öntethez adjuk. Megsózzuk, megborsozzuk.

6. A tenger gyümölcseit tálba tesszük, és összekeverjük az öntettel. Legalább 120 percig a hűtőszekrényben pihentetjük. Tálalás előtt ismét megízesítjük.

Tengergyümölcsei-saláta
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 198 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Kulinária , ,
Kulinária
(Vince Kiadó, 2006)

Napjainkra kulináris látóhatárunk kitágult, ízlésünk internacionalizálódik, terjed a "fúziós konyha". Ez a terjedelmes kötet a legfinomabb európai specialitások enciklopédiája, az egyes országok különleges ínyencségeit... bővebben...
Tengergyümölcsei-saláta
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Kulinária , ,
Kulinária
(Vince Kiadó, 2006)

Napjainkra kulináris látóhatárunk kitágult, ízlésünk internacionalizálódik, terjed a "fúziós konyha". Ez a terjedelmes kötet a legfinomabb európai specialitások enciklopédiája, az egyes országok különleges ínyencségeit... bővebben...
google+