Tengergyümölcsei-saláta
Insalata frutti di mare



Elkészítés:
1. A tintahalat előkészítjük (csápjait, szemét, kemény rágószervét leválasztjuk, és a tintástasakot óvatosan eltávolítjuk), megmossuk és felkarikázzuk.
2. A polipot lemossuk, a garnélát megtisztítjuk, és a fekete belét kihúzzuk.
3. Másfél liter sós vizet felforralunk, és a tintahalkarikákat, a polipot és a garnélát 5 percig főzzük benne, kivesszük, hideg vízzel hirtelen lehűtjük.
4. A kagylót megmossuk, lekeféljük, edénybe tesszük, kevés vizet öntünk rá. lefedjük, és kb. 5 percig főzzük, míg a kagylók kinyílnak. Leöntjük a vizet, a kagylóhúst kikaparjuk a héjából, a zárt kagylókat eldobjuk.
5. Az öntethez összekeverjük az olívaolajat, a mustárport és a citromlevet. A fokhagyma levét kipréseljük, a petrezselymet leöblítjük, finomra vágjuk, szintén az öntethez adjuk. Megsózzuk, megborsozzuk.
6. A tenger gyümölcseit tálba tesszük, és összekeverjük az öntettel. Legalább 120 percig a hűtőszekrényben pihentetjük. Tálalás előtt ismét megízesítjük.