Grillezett halak
Grigliata mista de pesce



Elkészítés:
1. A grillt előmelegítjük. A nyelvhalat és a márnát konyhakészre előkészítjük, az ördöghalfilével és a garnélával együtt megmossuk, alaposan lecsöpögtetjük, 4 evőkanál olívaolajjal bekenjük, és lefedve 10 percig pihentetjük.
2. Közben elkészítjük a mártást. A megtisztított fokhagymát felaprítjuk, összekeverjük a petrezselyemmel, az olívaolajjal, a citromlével, a sóval és a borssal.
3. A halakat a felforrósított grill rácsán minden oldalról kb. 10 percig óvatosan sütjük, a garnéla egy-egy oldalát legfeljebb 5 percig.
4. A garnélát és a halakat tányérra tesszük, citromkarikákkal díszítjük. A mártást külön tálaljuk. Köretnek grillezett polenta megy hozzá.
Grillezett polenta
1. Az alaprecept szerint polentát készítünk.
2. Belekeverjük a frissen reszelt parmezán sajtot és az aprított friss bazsalikomot. Szétterítjük egy nagy pizzaformában, mintegy 2 cm vastagon. Félretesszük hűlni.
3. A kihűlt polentát cikkekre vágjuk. Vékonyan megkenjük olajjal, és előmelegített grillben mindkét oldalát 3 percig sütjük, vagy amíg a cikkek ropogósak lesznek. Melegen fogyasztjuk.