Grillezett halak

Grigliata mista de pesce

Elkészítési idő: 70 perc Munkaidő: 40 perc kis gyakorlattal elkészíthető drága
Grillezett halak
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
8 db páncéljában garnélarák
4 apró vörösmárna
4 apró nyelvhal
8 evőkanál olívaolaj
néhány citromkarika
A mártáshoz:
½ db citrom leve
6 evőkanál olívaolaj
1 evőkanál finomra vágott petrezselyemzöld
2 gerezd fokhagyma
ízlés szerint frissen őrölt fekete bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. A grillt előmelegítjük. A nyelvhalat és a márnát konyhakészre előkészítjük, az ördöghalfilével és a garnélával együtt megmossuk, alaposan lecsöpögtetjük, 4 evőkanál olívaolajjal bekenjük, és lefedve 10 percig pihentetjük.

2. Közben elkészítjük a mártást. A megtisztított fokhagymát felaprítjuk, összekeverjük a petrezselyemmel, az olívaolajjal, a citromlével, a sóval és a borssal.

3. A halakat a felforrósított grill rácsán minden oldalról kb. 10 percig óvatosan sütjük, a garnéla egy-egy oldalát legfeljebb 5 percig.

4. A garnélát és a halakat tányérra tesszük, citromkarikákkal díszítjük. A mártást külön tálaljuk. Köretnek grillezett polenta megy hozzá.

Grillezett polenta

Grillezett polenta
1 adag polenta
2.5 dkg frissen reszelt parmezán sajt
1 evőkanál friss bazsalikom

1. Az alaprecept szerint polentát készítünk.

2. Belekeverjük a frissen reszelt parmezán sajtot és az aprított friss bazsalikomot. Szétterítjük egy nagy pizzaformában, mintegy 2 cm vastagon. Félretesszük hűlni.

3. A kihűlt polentát cikkekre vágjuk. Vékonyan megkenjük olajjal, és előmelegített grillben mindkét oldalát 3 percig sütjük, vagy amíg a cikkek ropogósak lesznek. Melegen fogyasztjuk.

Grillezett halak
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 157 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Kulinária , ,
Kulinária
(Vince Kiadó, 2006)

Napjainkra kulináris látóhatárunk kitágult, ízlésünk internacionalizálódik, terjed a "fúziós konyha". Ez a terjedelmes kötet a legfinomabb európai specialitások enciklopédiája, az egyes országok különleges ínyencségeit... bővebben...
Grillezett halak
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Kulinária , ,
Kulinária
(Vince Kiadó, 2006)

Napjainkra kulináris látóhatárunk kitágult, ízlésünk internacionalizálódik, terjed a "fúziós konyha". Ez a terjedelmes kötet a legfinomabb európai specialitások enciklopédiája, az egyes országok különleges ínyencségeit... bővebben...
tippek, fortélyok