Párolt tonhal

Tonno stufato

Elkészítési idő: 70 perc Munkaidő: 20 perc kis gyakorlattal elkészíthető drága
Párolt tonhal
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
100 dkg egyben tonhal
1 evőkanál finomra vágott petrezselyemzöld
6 evőkanál olívaolaj
2 csokor rozmaring
1 gerezd fokhagyma
ízlés szerint frissen őrölt fekete bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. A hagymát és a fokhagymát meghámozzuk, apróra vágjuk, a leöblített rozmaringot is finomra vágjuk, és olyan edényben, amit majd a sütőbe is betehetünk, a forró olívaolajon megpároljuk.

2. A sütőt 170 fokra előmelegítjük. A tonhalat megmossuk, szárazra töröljük, megsózzuk és megborsozzuk, majd a fűszeres olajban minden oldalról hirtelen megpirítjuk. A bort ráöntjük és felforraljuk.

3. A lefedett halat az előmelegített sütőben 40 percig pároljuk. Az edényt kivesszük, és a halat melegen tartjuk.

4. A visszamaradt mártást addig főzzük, míg besűrűsödik, a petrezselymet beleszórjuk, és a tonhalra ráöntjük.

Friss és semleges, száraz, üde, fiatalon fogyasztandó fehérbor illik hozzá.
Párolt tonhal
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 630 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Kulinária , ,
Kulinária
(Vince Kiadó, 2006)

Napjainkra kulináris látóhatárunk kitágult, ízlésünk internacionalizálódik, terjed a "fúziós konyha". Ez a terjedelmes kötet a legfinomabb európai specialitások enciklopédiája, az egyes országok különleges ínyencségeit... bővebben...
Párolt tonhal
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Kulinária , ,
Kulinária
(Vince Kiadó, 2006)

Napjainkra kulináris látóhatárunk kitágult, ízlésünk internacionalizálódik, terjed a "fúziós konyha". Ez a terjedelmes kötet a legfinomabb európai specialitások enciklopédiája, az egyes országok különleges ínyencségeit... bővebben...
van itthon