Tintahal nápolyi módra

Calamaretti alla napoletana

Elkészítési idő: 95 perc Munkaidő: 45 perc kis gyakorlattal elkészíthető drága
Tintahal nápolyi módra
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
30 dkg paradicsom
80 dkg apró tintahal
2 evőkanál finomra vágott petrezselyemzöld
3 dkg fenyőmag
10 dkg kimagozott fekete olajbogyó
5 evőkanál olívaolaj
1 gerezd fokhagyma
1 evőkanál apróra vágott vöröshagyma
2 és fél dl száraz fehérbor
3 dkg mazsola
ízlés szerint frissen őrölt fehér bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. A tintahalat előkészítjük (csápjait, szemét, kemény rágószervét leválasztjuk, és a tintástasakot óvatosan eltávolítjuk), megmossuk és felkarikázzuk.

2. A mazsolát beáztatjuk 3 evőkanál borba. A hagymát és a megtisztított, összezúzott fokhagymát a forró olajban üvegesre pároljuk, a maradék bort ráöntjük, és addig főzzük, míg a fele elpárolog.

3. A paradicsom héját lehúzzuk, magjait eltávolítjuk, húsát felaprítjuk, a borban 20 percig főzzük.

4. A tintahalkarikákat és a mazsolát hozzáadjuk, lefedjük és 30 percig pároljuk.

5. Az olajbogyókat félbevágjuk, a fenyőmagot megpirítjuk, a petrezselyemmel együtt a tintahalkarikákhoz adjuk, összekeverjük, felforraljuk, sóval és borssal fűszerezzük.

Tintahal nápolyi módra
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 445 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Kulinária , ,
Kulinária
(Vince Kiadó, 2006)

Napjainkra kulináris látóhatárunk kitágult, ízlésünk internacionalizálódik, terjed a "fúziós konyha". Ez a terjedelmes kötet a legfinomabb európai specialitások enciklopédiája, az egyes országok különleges ínyencségeit... bővebben...
Tintahal nápolyi módra
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Kulinária , ,
Kulinária
(Vince Kiadó, 2006)

Napjainkra kulináris látóhatárunk kitágult, ízlésünk internacionalizálódik, terjed a "fúziós konyha". Ez a terjedelmes kötet a legfinomabb európai specialitások enciklopédiája, az egyes országok különleges ínyencségeit... bővebben...
bevásárlólista