Vaddisznó vörösborban

Cinghiale al barolo

Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 30 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Vaddisznó vörösborban
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
1 evőkanál paradicsompüré
5 dkg vaj
3 evőkanál olívaolaj
ízlés szerint frissen őrölt fekete bors
ízlés szerint
A páchoz:
7 és fél dl vörösbor
vagy
7 és fél dl barolo bor
1 csokor kakukkfű
1 csokor rozmaring
10 szem fekete bors
5 szem szegfűszeg
2 gerezd fokhagyma
1 szelet zellergumó
1 szál sárgarépa

Elkészítés:

1. A húst, ha szükséges, megnyúzzuk, és mélyebb tálba tesszük.

2. A páchoz megtisztítjuk és felaprítjuk a hagymát, a sárgarépát és a zellert. A fűszereket és a leöblített zöldfűszereket a húshoz adjuk, ráöntjük a bort, letakarjuk, és 1-2 napig pácoljuk.

3. Felhasználáskor a húst kivesszük, lecsöpögtetjük, majd sózzuk, borsozzuk. A páclevet leszűrjük.

4. Mélyebb edényben, felforrósított olajban és vajban a húst megpirítjuk. A páclé felét ráöntjük, a paradicsompürét beletesszük, és a húst kis lángon megpároljuk. Időnként megforgatjuk, ha szükséges, a páclevet utántöltjük. 2-3 óra alatt készül el.

5. A kész húst kivesszük. 10 percig pihentetjük. Közben a visszamaradt mártást leszűrjük, és ha szükséges, besűrítjük, ízesítjük. A húst felszeleteljük, a mártással együtt vagy külön tálaljuk, könnyű, friss polentával.

Kiváló, igen testes, elegáns száraz vörösbor illik hozzá.

Polenta alaprecept

Polenta alaprecept
50 dkg kukoricadara
15 dl víz
kevés

1. A sós vizet egy csipetnyi kukoricadarával felforralunk - ezzel megelőzzük a dara becsomósodását.

2. A többi kukoricadarát lassan, folyamatos kevergetés közben beleöntjük a vízbe. Minél sűrűbb a polenta, annál erősebben kell keverni. Ha így is becsomósodna, akkor a csomókat nyomjuk szét az edény belső oldalán.

3. Mikor az egész kukoricadarát belekevertük, csökkentjük a hőfokot, és állandóan kevergetve 45 percig főzzük. (Figyelem: a főzet nagyon felforrósodik, és főzéskor bugyog, ki-kifröccsen. Az edény alján egy idő után kéreg képződik, de ez természetes. A polenta akkor van kész, amikor a kéreg az edény aljáról elválik.

4. Ekkor deszkalapra borítjuk, és vizes kés hátával megformázzuk. A forró polentát cérnával vagy madzaggal vághatjuk, hidegen késsel is.

Vaddisznó vörösborban
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 550 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Kulinária , ,
Kulinária
(Vince Kiadó, 2006)

Napjainkra kulináris látóhatárunk kitágult, ízlésünk internacionalizálódik, terjed a "fúziós konyha". Ez a terjedelmes kötet a legfinomabb európai specialitások enciklopédiája, az egyes országok különleges ínyencségeit... bővebben...
Vaddisznó vörösborban
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Kulinária , ,
Kulinária
(Vince Kiadó, 2006)

Napjainkra kulináris látóhatárunk kitágult, ízlésünk internacionalizálódik, terjed a "fúziós konyha". Ez a terjedelmes kötet a legfinomabb európai specialitások enciklopédiája, az egyes országok különleges ínyencségeit... bővebben...
cikkek