Tésztafelfújt füstölt hallal

Elkészítési idő: 60 perc Munkaidő: 30 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Tésztafelfújt füstölt hallal
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
40 dkg füstölt hal
1 evőkanál apróra vágott petrezselyemzöld
1 evőkanál apróra vágott kapor
1 db citrom leve
2 db alma
8 dkg frissen reszelt ementáli sajt
2 és fél dl tej
2 és fél dl tejszín
3 dkg liszt
8 dkg vaj
ízlés szerint frissen őrölt fekete bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. Bő, sós vízben kifőzzük al dente (roppanósra) a tésztát, majd lecsepegtetjük. Előmelegítjük a sütőt 200 fokra (a légkeverésest 180 fokra).

2. Egy serpenyőben felolvasztunk 5 dkg vajat, és belekeverjük a lisztet. Megvárjuk, amíg egyszer felhabzik, majd felöntjük a tejjel és a tejszínnel. Alaposan összekeverjük, és jól összefőzzük. Hozzáadunk 5 dkg sajtot, majd sóval, borssal és az összevágott zöldfűszerekkel ízesítjük.

3. A halat megnyúzzuk, a szálkákat eltávolítjuk, majd a húst apró darabokra tördeljük. Az almát meghámozzuk, negyedeljük, kivágjuk a magházát, aztán kis darabokra aprítjuk. A halat és az almát összekeverjük a tésztával, hozzáadjuk a mártást, végül sóval, borssal, citromlével ízesítjük.

4. A keveréket vajjal kikent sütőtálba töltjük. A maradék vajat kis kockákra vágva a tetejére szórjuk, ugyanígy teszünk a maradék sajttal, majd az ételt a sütő középső rácsán kb. 20-30 perc alatt aranybarnára sütjük.

Tésztafelfújt füstölt hallal
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 361 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Tésztaételek kiskönyve Tésztaételek kiskönyve
(Art Nouveau Kiadó, 2009)

A tészta boldoggá tesz... ...mert bármilyen módon készítjük is el, mindig ellenállhatatlanul finom. Lepjük hát meg önmagunkat és szeretteinket a földkerekség legfinomabb tésztaételeivel! - A konyhaművészet legfontosabb... bővebben...
Tésztafelfújt füstölt hallal
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Tésztaételek kiskönyve Tésztaételek kiskönyve
(Art Nouveau Kiadó, 2009)

A tészta boldoggá tesz... ...mert bármilyen módon készítjük is el, mindig ellenállhatatlanul finom. Lepjük hát meg önmagunkat és szeretteinket a földkerekség legfinomabb tésztaételeivel! - A konyhaművészet legfontosabb... bővebben...
pinterest