Csirke ördög módra

Pollo alla diavola

Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 15 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Csirke ördög módra
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
2 db szárított cseresznyepaprika
1 nagyobb 120 dkg-os, konyhakész csirke
1 db citrom leve
6 evőkanál olívaolaj
1 ág rozmaring
ízlés szerint

Elkészítés:

1. A csirkét megmossuk, szárazra töröljük, ollóval a háta vonalában felvágjuk, és a testet laposra nyomjuk.

2. A cseresznyepaprikát, a zsályaleveleket, a rozmaringot apróra vágjuk, és az olajjal, a citromlével, valamint egy csipetnyi sóval elkeverjük.

3. A fűszeres olaj felével bekenjük a csirkét, letakarjuk, és 60 percig pácolódni hagyjuk.

4. Felhasználáskor a sütőt 200 fokra előmelegítjük. A húst rátesszük egy nagy alufólia lapra, a fólia széleit felhajtjuk, a sütőlapra átemeljük, és a csirkét az előmelegített sütőben kb. 60 perc alatt ropogós barnára sütjük, időnként megöntözzük a maradék fűszeres olajjal. Ha a bőre túl gyorsan pirul, a hőfokot csökkentjük.

Friss és semleges, száraz, üde, fiatalon fogyasztandó fehérbor illik hozzá.
Csirke ördög módra
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 408 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Kulinária , ,
Kulinária
(Vince Kiadó, 2006)

Napjainkra kulináris látóhatárunk kitágult, ízlésünk internacionalizálódik, terjed a "fúziós konyha". Ez a terjedelmes kötet a legfinomabb európai specialitások enciklopédiája, az egyes országok különleges ínyencségeit... bővebben...
Csirke ördög módra
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Kulinária , ,
Kulinária
(Vince Kiadó, 2006)

Napjainkra kulináris látóhatárunk kitágult, ízlésünk internacionalizálódik, terjed a "fúziós konyha". Ez a terjedelmes kötet a legfinomabb európai specialitások enciklopédiája, az egyes országok különleges ínyencségeit... bővebben...
recept beküldése