Csirke ördög módra
Pollo alla diavola



Elkészítés:
1. A csirkét megmossuk, szárazra töröljük, ollóval a háta vonalában felvágjuk, és a testet laposra nyomjuk.
2. A cseresznyepaprikát, a zsályaleveleket, a rozmaringot apróra vágjuk, és az olajjal, a citromlével, valamint egy csipetnyi sóval elkeverjük.
3. A fűszeres olaj felével bekenjük a csirkét, letakarjuk, és 60 percig pácolódni hagyjuk.
4. Felhasználáskor a sütőt 200 fokra előmelegítjük. A húst rátesszük egy nagy alufólia lapra, a fólia széleit felhajtjuk, a sütőlapra átemeljük, és a csirkét az előmelegített sütőben kb. 60 perc alatt ropogós barnára sütjük, időnként megöntözzük a maradék fűszeres olajjal. Ha a bőre túl gyorsan pirul, a hőfokot csökkentjük.