Velencei jérce paradicsommártásban

Pollastro in squaquacio

| Paradicsomos sült csirke receptek
Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 40 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Velencei jérce paradicsommártásban
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
1 db 130 dkg-os, konyhakész jérce
4 evőkanál olívaolaj
5 dkg vaj
1 késhegynyi kristálycukor
2 és fél dl vörösbor
2 gerezd fokhagyma
10 dkg friss vargánya gomba
vagy
néhány bazsalikomlevél
ízlés szerint frissen őrölt fekete bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. A sütőt 200 fokra előmelegítjük. A szárított gombát langyos vízben 15 percig áztatjuk.

2. A jércét megmossuk, szárazra töröljük, feldaraboljuk. A hagymát megtisztítjuk, négybe vágjuk, a paradicsomot apróra vágjuk.

3. Jól elkeverjük a hagymát, a paradicsomot, a gombát az áztató lével, a megtisztított fokhagymát, a bazsalikomot, a vörösbort (a cabernet a legjobb hozzá) és a cukrot. Az egészet nagyobb sütőedénybe öntjük.

4. A húsdarabokat megsózzuk és megborsozzuk, a bőrével felfelé a sütőedénybe tesszük. A vajat és az olívaolajat hozzáadjuk, a húst 60 percig vagy ha szükséges 80 percig sütjük, majd kivesszük a mártásból, és melegen tartjuk.

5. A visszamaradt mártást szitán áttörjük, és ha kell, besűrítjük, ízesítjük, és külön tálaljuk. Jól illik mellé a grillezett polenta.

Grillezett polenta

Grillezett polenta
1 adag polenta
2.5 dkg frissen reszelt parmezán sajt
1 evőkanál friss bazsalikom

1. Az alaprecept szerint polentát készítünk.

2. Belekeverjük a frissen reszelt parmezán sajtot és az aprított friss bazsalikomot. Szétterítjük egy nagy pizzaformában, mintegy 2 cm vastagon. Félretesszük hűlni.

3. A kihűlt polentát cikkekre vágjuk. Vékonyan megkenjük olajjal, és előmelegített grillben mindkét oldalát 3 percig sütjük, vagy amíg a cikkek ropogósak lesznek. Melegen fogyasztjuk.

Velencei jérce paradicsommártásban
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 692 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Kulinária , ,
Kulinária
(Vince Kiadó, 2006)

Napjainkra kulináris látóhatárunk kitágult, ízlésünk internacionalizálódik, terjed a "fúziós konyha". Ez a terjedelmes kötet a legfinomabb európai specialitások enciklopédiája, az egyes országok különleges ínyencségeit... bővebben...
Velencei jérce paradicsommártásban
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Kulinária , ,
Kulinária
(Vince Kiadó, 2006)

Napjainkra kulináris látóhatárunk kitágult, ízlésünk internacionalizálódik, terjed a "fúziós konyha". Ez a terjedelmes kötet a legfinomabb európai specialitások enciklopédiája, az egyes országok különleges ínyencségeit... bővebben...
könyvek