Báránysült

Agnello arrosto

Elkészítési idő: 110 perc Munkaidő: 30 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Báránysült
Adag: 6 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
150 dkg báránycomb
2 evőkanál frissen reszelt parmezán sajt
1 evőkanál zsemlemorzsa
1 evőkanál finomra vágott petrezselyem
3 evőkanál olívaolaj
10 dkg zsíros szalonna
4 gerezd fokhagyma
1 szál rozmaring
ízlés szerint frissen őrölt fekete bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. a báránycombot több helyen is késsel megszurkáljuk., megtűzdeljük a felaprított rozmaringgal és a félbevágott fokhagymagerezdekkel, megsózzuk és megborsozzuk.

2. A sütőt 200 fokra előmelegítjük. A szalonnát felkockázzuk, és nagyobb tűzálló edényben 2 evőkanál felforrósított olajon kisütjük a zsírját.

3. A megtűzdelt báránycombot a zsiradékon körbepirítjuk, majd a borral leöntjük, és addig főzzük, amíg a fele folyadék elpárolog.

4. Ezután az előmelegített sütőbe tesszük, és kb. 75 percig sütjük, közben a húst a pecsenyelével többször megöntözzük.

5. A petrezselymet, a zsemlemorzsát, a parmezánt és a maradék olívaolajat összekeverjük. A báránycombot kivesszük, megkenjük a fűszeres szósszal, és a sütőbe visszatéve további 15 percig sütjük.

6. A húst 10 percig pihentetjük, mielőtt felvágjuk, majd előmelegített tálon elrendezzük, és leöntjük a pecsenyelével.

A legjobb báránypecsenyét tavasszal élvezhetjük, mert a fiatal bárány húsa a legporhanyósabb.
Közepesen testes, száraz, kevésbé csersavas vörösbor
Nagyon aromatikus és igen testes, meglehetősen száraz fehérbor illik hozzá.
Báránysült
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 559 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Kulinária , ,
Kulinária
(Vince Kiadó, 2006)

Napjainkra kulináris látóhatárunk kitágult, ízlésünk internacionalizálódik, terjed a "fúziós konyha". Ez a terjedelmes kötet a legfinomabb európai specialitások enciklopédiája, az egyes országok különleges ínyencségeit... bővebben...
Báránysült
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Kulinária , ,
Kulinária
(Vince Kiadó, 2006)

Napjainkra kulináris látóhatárunk kitágult, ízlésünk internacionalizálódik, terjed a "fúziós konyha". Ez a terjedelmes kötet a legfinomabb európai specialitások enciklopédiája, az egyes országok különleges ínyencségeit... bővebben...
vegetáriánus ételek