Báránysült
Agnello arrosto



Elkészítés:
1. a báránycombot több helyen is késsel megszurkáljuk., megtűzdeljük a felaprított rozmaringgal és a félbevágott fokhagymagerezdekkel, megsózzuk és megborsozzuk.
2. A sütőt 200 fokra előmelegítjük. A szalonnát felkockázzuk, és nagyobb tűzálló edényben 2 evőkanál felforrósított olajon kisütjük a zsírját.
3. A megtűzdelt báránycombot a zsiradékon körbepirítjuk, majd a borral leöntjük, és addig főzzük, amíg a fele folyadék elpárolog.
4. Ezután az előmelegített sütőbe tesszük, és kb. 75 percig sütjük, közben a húst a pecsenyelével többször megöntözzük.
5. A petrezselymet, a zsemlemorzsát, a parmezánt és a maradék olívaolajat összekeverjük. A báránycombot kivesszük, megkenjük a fűszeres szósszal, és a sütőbe visszatéve további 15 percig sütjük.
6. A húst 10 percig pihentetjük, mielőtt felvágjuk, majd előmelegített tálon elrendezzük, és leöntjük a pecsenyelével.