Borjúszelet római módra

Saltimbocca alla romana

Elkészítési idő: 30 perc Munkaidő: 15 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Borjúszelet római módra
Adag: 2 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
2 szelet pármai sonka
2 vékony szelet borjúhús
7 dkg vaj
ízlés szerint frissen őrölt fekete bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. A borjúszeleteket és a sonkaszeleteket félbevágjuk, a borjút óvatosan kiklopfoljuk.

2. Fogpiszkálóval egy szelet sonkát és egy zsályalevelet rögzítünk egy borjúszelethez.

3. Négy dkg vajat nagy serpenyőben felforrósítunk, és a szeletek mindkét oldalát 2-2 percig erős lángon sütjük.

4. Megborsozzuk, enyhén megsózzuk, a bort ráöntjük, és addig főzzük, míg besűrűsödik, a húst kivesszük, félretesszük.

5. A pecsenyelevet a maradék vajjal elkeverjük. A borjúszeleteket előmelegített tányérra rendezzük, a mártást rácsöpögtetjük.

Testes és száraz, lágyabb savtartalmú, fahordós érlelésű fehérbor illik hozzá.
Borjúszelet római módra
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 879 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Kulinária , ,
Kulinária
(Vince Kiadó, 2006)

Napjainkra kulináris látóhatárunk kitágult, ízlésünk internacionalizálódik, terjed a "fúziós konyha". Ez a terjedelmes kötet a legfinomabb európai specialitások enciklopédiája, az egyes országok különleges ínyencségeit... bővebben...
Borjúszelet római módra
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Kulinária , ,
Kulinária
(Vince Kiadó, 2006)

Napjainkra kulináris látóhatárunk kitágult, ízlésünk internacionalizálódik, terjed a "fúziós konyha". Ez a terjedelmes kötet a legfinomabb európai specialitások enciklopédiája, az egyes országok különleges ínyencségeit... bővebben...
szólj hozzá, értékelj