Borjúhús tonhalas mártással

Vitello tonnato

Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 45 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Borjúhús tonhalas mártással
Adag: 6 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
1 doboz olajos tonhal
100 dkg borjúdió
1 evőkanál citromlé
2 dl olívaolaj
2 evőkanál kapribogyó
2 db keményre főzött tojás
1 szelet zellergumó
1 szál sárgarépa
ízlés szerint petrezselyemzöld
ízlés szerint citromkarika
ízlés szerint frissen őrölt fekete bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. A vastag tekerccsé felgöngyölt húst főzőcérnával összekötjük, és edénybe tesszük.

2. A hagymát, a sárgarépát, a zellert megtisztítjuk, és a húshoz adjuk, majd felöntjük annyi vízzel, hogy a húst ellepje. Felforraljuk.

3. Ezután lefedjük, és kis lángon 120 percig főzzük. A húst a lében hagyjuk kihűlni.

4. A mártáshoz a tonhalat alaposan lecsöpögtetjük, durvára aprítjuk. A szardellát lemossuk, és szárazra töröljük. A tonhalat és a szardellát a keménytojással, egy evőkanál kapribogyóval összeturmixoljuk.

5. Lassan beleöntjük az olajat és néhány evőkanál húslevet, hogy a mártás krémessé váljon. Sóval és borssal, valamint a citromlével ízesítjük.

6. A borjúhúsról levágjuk a cérnát, vékonyra szeleteljük, és tányérra tesszük. A tonhalas mártást ráöntjük. A citromkarikákkal és a maradék kapribogyóval, valamint a petrezselyemmel díszítjük. Tálalás előtt azonban legalább 120 percre lefedve a hűtőszekrénybe tesszük.

Testes és száraz, lágyabb savtartalmú, fahordós érlelésű fehérbor illik hozzá.
Borjúhús tonhalas mártással
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 931 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Kulinária , ,
Kulinária
(Vince Kiadó, 2006)

Napjainkra kulináris látóhatárunk kitágult, ízlésünk internacionalizálódik, terjed a "fúziós konyha". Ez a terjedelmes kötet a legfinomabb európai specialitások enciklopédiája, az egyes országok különleges ínyencségeit... bővebben...
Borjúhús tonhalas mártással
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Kulinária , ,
Kulinária
(Vince Kiadó, 2006)

Napjainkra kulináris látóhatárunk kitágult, ízlésünk internacionalizálódik, terjed a "fúziós konyha". Ez a terjedelmes kötet a legfinomabb európai specialitások enciklopédiája, az egyes országok különleges ínyencségeit... bővebben...
bevásárlólista